Kortnieuws uit de SRO series

De Blancpain Endurance Series blijft steeds meer en meer teams aantrekken en niet van de minste. Zo komt nu ook Autorlando met zeker één en misschien wel twee Porsche's naar de serie. Autorlando is één van de smaakmakers van het Open-GT kampioenschap en eindigde er de laatste drie jaar als vicekampioen. Paolo Ruberti, Gianluca Roda en Raffaele Giammaria zijn al zeker de rijders van de eerste 997 GT3-R. Voor de tweede wagen, die uitkomt in de Am klasse, is het team nog op zoek naar rijders.

Dat Hexis AMR overstapt van het FIA GT3 kampioenschap naar de Blancpain Endurance Series, wisten we al, evenals dat de eerste wagen bestuurd zal worden door Frédéric Makowiecki, Gilles Vannelet en Henri Moser. Nu zijn ook de rijders van de tweede volide bekendgemaakt; het gaat om Yann Clairay, Pierre-Brice Mena en Julien Rodrigues. Ook Marc VDS racing zien we niet meer in het FIA GT3 kampioenschap, maar dit wil echter niet zeggen dat de Ford GT verdwijnt uit het kampioenschap. Fischer Racing blijft de serie trouw en zal instaan voor het inzetten van twee Ford GT's. Abt Racing daartegen kiest voor de Duitse GT serie als aanvulling naast het DTM programma. Het team komt er natuurlijk uit met de Audi R8 LMS en brengt twee wagens aan de start. Bij de rijders zien we ondermeer Christopher Mies, 2009 FIA GT3 kampioen op een Audi van Phoenix Racing en Luca Ludwig, zoon van Klaus Ludwig.

Nu het zeker is dat het kampioenschap doorgaat en de kalender gekend is, begint het startveld van de Europese GT4 cup vorm te krijgen. De Britse auto-industrie is goed vertegenwoordigd met naast een aantal Aston Martin Vantage's, een vijftal Ginetta's alsook twee Lotus Evora's en een Lotus 2-eleven. Voor het eerst zou er een Maserati Granturismo MC GT4 een volledig seizoen betwisten. Verder zijn er enkele Porsche's, waaronder een Cayman, alsook een paar BMW M3's, waarbij die van het Racing Team Holland. We zien ook minstens één KTM X-bow terug.

Tot slot melden we ook dat het Swiss Racing Team via een perscommuniqué heeft laten weten dat Max Nilsson de ploegmaat zal worden van ex-F1 rijder Karl Wendlinger op één van de SRT Lamborghini Murcielago LP 670 R-SV's in het FIA GT1 kampioenschap. De veelbelovende Zweed reed ook vorig jaar al voor het team, dat toen nog uitkwam met de Nissan GT-R.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op vrijdag 04 maart 2011 om 07:24


Andere publicaties op Racingworld.be...