Kortnieuws met SRO's Endurance Series en een derde BMW team in de DTM

De inschrijvingen voor de Blancpain Endurance Series blijven maar binnenkomen. Als de trend zich verderzet, gaan we naar een startveld van wel 40 wagens. Ook het Team SOFREV ASP, dat al uitkomt met drie Ferrari's in het Franse GT kampioenschap, vervoegt nu de serie. Het schrijft zijn twee Ferrari F458's, waarvan één uitkomt in de Pro Cup met Patrice Goueslard/Julien Jousse/Jérôme Policand en één in de Pro-Am cup met Ludovic Badey/Jean-Luc Beaubelique/Franck Morel. Goueslard en Jousse reden vroeger nog in de GT1 Corvette van Luc Alphand. Natuurlijk zullen we de twee wagens ook zien tijdens de 24 uren van Francorchamps.

Ook het Black Falcon team, dat eerder al aankondigde naar Spa te komen met een Mercedes SLS, meldt nu dat het de auto inzet in de ganse serie. Het team gaat een druk jaar tegemoet, want het heeft tevens het ADAC GT kampioenschap en de VLN serie op het programma staan. Marc VDS team liet dan weer weten dat zijn wapen voor het kampioenschap niet de Mustang GT3 zal worden, maar weer de vertrouwde Ford GT. De officiële reden is dat een groot deel van de crew van het GT3 kampioenschap de overstap moest maken naar het nieuwe Belgian Racing team in de GT1. Dit tweede GT1 project slorpt zoveel mankracht en tijd op zodat er niet genoeg resources overblijven om een nieuwe wagen als de Mustang te ontwikkelen. Er wordt echter ook gefluisterd dat de Mustang nog verre van competitief is en weinig hoop op een goed resultaat biedt. Het Canadese Multimac zal nu het ontwikkelingsprogramma overnemen en de wagen misschien uitproberen in enkele races op het einde van het seizoen. Als de wagen zich dan competitief toont kan hij in 2012 misschien terugkeren naar de Europese competities.

Dat BMW volgend jaar de rangen van het DTM kampioenschap vervoegt, weten we al lang. Dat Schnitzer en RBM behoren tot de teams die de M3 DTM zullen inzetten was eveneens gekend. Nu komt uit Duitsland het gerucht dat het derde en laatste team dat gekozen is om het Beierse merk te vertegenwoordigen, luistert naar de naam RMG Team. Het nieuwe team zou opgebouwd zijn rond oud medewerkers van het Toyota Formule 1 team.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 09 maart 2011 om 22:23


Andere publicaties op Racingworld.be...