Wim Jeuris verlaat Belcar voor Dutch Supercar Challenge

Racingworld.be+partner Wim Jeuris naar DSCHet autosportprogramma van Wim Jeuris zal zich dit jaar afspelen in de Dutch Supercar Challenge. Samen met teammaat Ronald vetters zal de symapthieke Hasselaar een Saker de sporen geven in het populaire Nederlandse kampioenschap. RSTT zal overigens ook dit jaar de Saker van de nodige service voorzien op de raceweekends. Afgaande op wat onze redactie in de wandelgangen hoort, is Jeuris alvast niet de enige die komend seizoen de Belcar inruilt voor de Dutch Supercar Challenge...

"Het is wikken en wegen geweest", vertelt Jeuris. "Vorig jaar hebben we gemerkt dat we met de Saker niets konden bereiken binnen het Belcar Endurance Championship. Het hele Belcar gebeuren wordt iets te profesioneel en het aantal deelnemers in onze klasse was te beperkt om leuk te zijn. Niettegenstaande we in het eerste jaar met onze Saker prompt kampioen werden in de toenmalige Dunlop Endurance Cup anno 2009, willen we ook nu terug plezier vinden in het racen", gaat hij verder.

"Laat wel duidelijk zijn, deelname aan de Belcar is nog steeds een optie. Afhankelijk van de budgetten, maar het zal zeker niet met Saker zijn. Wat de Saker betreft, hebben we de kit 2011 besteld die de wagen qua look wat breder en volwassener maakt. Motorisch blijft alles bij het oude. Ons hoofddoel dit jaar is "Driving For Fun"; op een aantal voor ons nieuwe circuits gaan we het beste van onszelf geven", sluit Jeuris enthousiast af.

Foto: Marnik Mouchaers


   



Marnik Mouchaers

Van onze redacteur

Marnik Mouchaers

Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar
op vrijdag 11 maart 2011 om 11:00


Andere publicaties op Racingworld.be...