Kortnieuws met Sebring, ProSpeed en Mike Hezemans

In Sebring zijn de tijdritten voor het bepalen van de startgrid verreden en het minste dat men kan zeggen, is dat het een spannende strijd belooft te worden. Peugeot en Audi speelden al voortdurend haasje over tijdens de vrije trainingen. Tijdens de kwalificatie leek het er lang op dat Audi verrassend de pole zou pakken, tot Stephane Sarrazin een verschroeiende tijd van 1'46"571 neerzette; een chrono die niemand meer kon verbeteren. Audi moest zich tevreden stellen met de tweede tijd. Ook op de tweede rij vinden we een Peugeot en een Audi terug, terwijl de Oreca Peugeot de top vijf afsluit. Snelste benzine wagen is de Lola Aston Martin van team Muscle Milk. In de LMP2 klasse was de Signatech ORECA-Nissan gans de week ongenaakbaar, met een elfde tijd bleef de wagen echter maar net de snelste Formula Le Mans wagens voor. In de GT klasse haalde de Ferrari F458 zijn eerste pole-position, dankzij AF Corse. Ook in deze klasse blijkt de strijd spannend te worden daar het verschil tussen de snelste en tiende tijd amper 1.3 seconde bedraagt. Op de tweede plaats vinden we de Corvette van Oliver Gavin voor de twee BMW M3's.

In Luik stelde ProSpeed zijn programma voor 2011 voor. Het FIA GT3 kampioenenteam zal te zien zijn in de Le Mans Series met een GT2 Porsche voor Marc Goossens en Marco Holzer. In het FIA GT3 kampioenschap worden twee 911 GT3 R's ingezet voor Maxime Soulet / Paul Van Splunteren en voor Jan Heylen / Petri Lappalainen. Geen Blancpain Endurance Series dus voor ProSpeed met uitzondering van de 24 uren van Francorchamps, waar het team met twee wagens aan de start komt. Het laatste luik van het driedelige programma behelst de Belcar waar het team al zeker één wagen inzet voor het topduo Goossens / Soulet, een tweede exemplaar behoort nog tot de mogelijkheden, maar dan moeten er eerst nog (betalende) rijders gevonden worden. Het programma sluit dus vrij hard aan bij wat Racingworld.be eerder dit jaar reeds onthulde.

Zoals u al kon lezen op deze site was Mike Hezemans, die voor SRT de twee eerste manches van het GT1 kampioenschap rijdt, donderdag op Circuit Zolder aan het testen met een Corvette GT1 van het team. Het ging hier wel om het exemplaar dat ingezet wordt in de DSC voor Dave Basu. Hezemans liet echter ook weten dat het plan van Gravity om met Mercedes uit te komen in de Blancpain Endurance Series in het water is gevallen.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 19 maart 2011 om 13:25


Andere publicaties op Racingworld.be...