Bruynoghe/Van Beurden verlaten Belcar voor Dutch GT4, BSOT en BTCS

Erik Bruynoghe, die samen met Philippe Van Beurden vorig seizoen nog mee het mooie weer maakte in de Klasse GT Open van het Belcar Endurance Championship, waarin het duo met een Porsche 997 GT3 Supercup derde eindigde, gaan andere horizonten opzoeken. Bruynoghe zal niet minder dan drie kampioenschappen combineren. De belangrijkste affiche wordt uiteraard het Dutch GT4 Championship met zeven weekends in Zandvoort(4), Assen(1), Francorchamps(1) en Zolder(1). Daarin zal Bruynoghe/Van Beurden met een Porsche 997 GT4 onder vlag van Speedlover de Belgische kleuren verdedigen.

"Dit wordt uiteraard de zwaarste dobber", aldus de Limburger. "We krijgen hierbij ook nog eens vijfmaal de Europese GT4 Cup over de vloer. Nogal wat ronkende namen komen de Dutch GT4 vervoegen en het zal drummen worden vooraan. De eerste wedstrijd in Zandvoort wordt het koffiedik kijken gezien onze beperkte circuitkennis. Pas tegen de derde wedstrijd in Francorchamps moeten we weten waar onze plaats in het peloton is. Maar we zullen onze huid duur verkopen tijdens de twee sprintraces van 25 min. die we apart moeten afwerken en de race over 50 min. die we samen rijden met een verplichte pitstop. Het feit dat we opteren voor de Dutch GT4 heeft alles te maken met de komst van de Nederlandse sponsor Cosmo Hairstyling".

Erik zal ook samen met Dimitri Cuyvers de Westfield Cup rijden binnen de Bridgestone Special Open Trophy. Opnieuw een Belgisch-Nederlands onderonsje met een 12-tal Westfields aan de aftrap. Dit kampioenschap wordt dit weekend op gang geschoten in het kader van de Trophée des Fagnes in Spa-Francorchamps. 14 dagen later is de BSOT te gast tijdens de Fun Races in Mettet.

Daartussen hebben we ook de openingsrace van het Belgisch omloopkampioenschap op Circuit Zolder waarin Erik Bruynoghe aan de start zal staan in de BTCS met een T2-wagen van Surinx Racing.
"Het is nog niet duidelijk met welke van de twee Honda's ik zal rijden. Mogelijk een van beide races in combinatie met Katsers en Daerden op de snelste wagen of een ganse wedstrijd samen met Jordens op de tweede wagen van het team".

"Hier of daar zal er wel een overlapping zijn van de drie kalenders. Eén ding is zeker; de Dutch GT4 krijgt alle prioriteit".

En alsof het nog niet voldoende is zal Erik Bruynoghe meer dan waarschijnlijk ook deelnemen aan de 24 Hours of Zolder. Een wedstrijd die hij in het verleden reeds won en verschillende malen afsloot op het ereschavotje.

"Er zijn reeds gesprekken met Philippe Van Beurden, die ook graag opnieuw deze Zolderse klassieker wil rijden. Maar met welke Porsche is nog niet gekend".

In ieder geval staat Bruynoghe aan de vooravond van een druk seizoen met vier races tijdens de komende vier weekends.

Bruynoghe Press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 30 maart 2011 om 08:00


Andere publicaties op Racingworld.be...