DVB Racing schrijft ex-GLPK Viper in

Dat Wim Lumbeeck een voorliefde heeft voor Viper hoeft geen betoog. De zaakvoerder van Lightin' Art was destijds actief op een Dodge Viper GT3 in het toenmalige A+ Racing en stapte begin 2009 over in het ex GLPK-exemplaar dat enkele jaren voordien onderweg was in het GT1-kampioenschap. Deze nog steeds indrukwekkende en prachtige bolide stond ondertussen onder zeil bij AD Sport. Wim en Ron Marchal reden samen de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup 2009 en pakten daarbij viermaal de pole, vier algemene overwinningen en zes zeges in de Klasse 1. Normaliter had het duo de algemene titel moeten halen, maar daarin werden ze benadeeld door het puntensysteem dat berekend werd op de kwantiteit in de Klasse.

Vorig seizoen werd de Viper GTS-R tot de laatste vijs afgebroken bij AD Sport en opnieuw opgebouwd. De wagen waarmee hij met Ron Marchal mooie momenten beleefde bleef in het hoofd van Wim ronddwalen en hij besloot uiteindelijk om deze aan te kopen. Niet als verzamelaar, maar als racer. Wim snijdt de eerste race van de Belcar aan, maar houdt de boot voorlopig nog een beetje af inzake de rest van het seizoen.

Volgend weekend zal Wim de start nemen met de Nederlander Tom Langeberg in de Belcar GT Open. "Het is moeilijk om nu reeds een volledig programma bekend te maken", steekt Wim Lumbeeck van wal. "Voorlopig gaat het om een eenmalig optreden met Tom Langeberg. Tom is enorm gecharmeerd door de wagen, maar wil het resultaat en de beleving van de eerste wedstrijd afwachten om een definitieve beslissing te nemen inzake de rest van het seizoen. Dus op de vraag wat we van plan zijn voor 2011 moet ik voorlopig het antwoord schuldig blijven".

"Normaliter moet deze 'oude' GT1 blaken van gezondheid. Alle onderdelen zijn in de ateliers van Albert Vanierschot aan een grondige check up onderworpen of vervangen. De Viper zal tijdens de wedstrijden worden gerund door DVB RACING waarin ik veel vertrouwen heb en ook enkele oude bekenden heb teruggevonden waarmee ik in het verleden een goede relatie had. DVB RACING zal ondermeer ook de Lamborghini van Danny de Laet en Niels Lagrange runnen tijdens het Belcar seizoen".

Gezien het feit dat de Viper zal uitkomen in de Klasse GT Open, zal die dan ook onderworpen zijn aan een referentietijd.

"Indien de wagen loopt zoals verwacht kan deze onder de referentietijd duiken met een snelle piloot achter het stuur. Het is momenteel koffiedik kijken wat de concurrentie binnen de GT Open uit zijn mouw zal schudden. Indien we de referentietijd kunnen benaderen zonder echt te moeten pushen zal dit de degradatie van de wagen ten goed komen. Ik maak me daaromtrent weinig zorgen. Tijdens wedstrijden van lange adem zijn we benadeeld door het hoge verbruik en we zullen mogelijk meer tankbeurten moeten inlassen dan bvb de Porsches binnen de GT Open. En dan hebben we de power wel nodig om het gat opnieuw dicht te rijden. Maar ook de minst snelle GT3-wagens hebben dezelfde handicap en het is de bedoeling om zo dicht mogelijk in hun wielen te rijden. Na de eerste race zullen we reeds een heel pak wijzer zijn", besluit een enthousiaste Wim Lumbeeck.

Lumbeeck press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op woensdag 30 maart 2011 om 13:14


Andere publicaties op Racingworld.be...