Formule 3: Wederom Mercedes - Laurens Vanthoor net niet op het podium

Ook de tweede race van het openingsweekend van de F3 Euro Series werd gewonnen door een wagen met een Mercedes motor. Die eer viel ditmaal Roberto Mehri te beurt, die uitkomt voor het Italiaanse Prema Powerteam. Derde na de start haalde de Italiaan reeds snel de van op pole gestarte Laurens Vanthoor in, om vervolgens in de vierde ronde Marco Wittmann te passeren.
Vanthoor kende, net als deze morgen, een moeilijke race. De jonge Limburger gaf na afloop van de eerste manche aan met bandenproblemen te kampen. "Ik heb geen idee wat er gebeurd is, de banden waren volledig weg na vijf ronden! Ik hoop dat we dit snel kunnen oplossen", aldus een teleurgestelde Vanthoor.

De pole positie verzilveren lukte evenwel niet en het jonge talent zakte, zoals deze morgen, steeds verder weg naarmate de wedstrijd vorderde. Eerst liet hij zich inhalen door Juncadella in de zesde ronde en later nog door Nigel Melker in de laatste ronde. De Nederlander kreeg echter een tijdstraf van 30 seconden wegens gevaarlijk inhalen en viel zo terug naar de laatste plaats. Laurens Vanthoor behield aldus zijn vierde plaats.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 02 april 2011 om 17:00


Andere publicaties op Racingworld.be...