Paul Ricard: Pole voor Rebellion en Ferrari

De strijd om de pole position voor de openingswedstrijd van het LMS seizoen 2011 bleef spannend tot op het einde. De Pescarolo met Manu Collard aan het stuur had lange tijd de besttijd in handen, maar in de laatste minuten zette de Neel Jani met de Rebellion Lola een super chrono neer van 1.46.783. Hiermee versloeg de Zwitser de Franse wagen met 242 duizendste van een seconde. De derde tijd was voor de Zytek van het Quifel ASM Team, voor de tweede Rebellion Lola. De Aston Martin LMP1 kwam vandaag eindelijk op de baan, maar moest tevreden zijn met een teleurstellende elfde tijd op vijf seconden van de pole. In de LMP2 klasse zijn de Oreca’s de te kloppen wagens en de drie wagens eindigden dan ook met de snelste (TDS), tweede (Boutsen Energy) en vierde (Race Performance) tijd in hun klasse. Beide HPD’s, vorig jaar nog de veruit snelste LMP2, stelden enigszins teleur met een dertiende tijd voor Strakka Racing en geen tijd voor de RML wagen.
In de GT-E klasse hebben de Ferrari F458’s het tij kunnen keren en de AF Corse wagen van Gianmaria Bruni en Giancarlo Fisichella staat bovenaan in het klassement. De Italiaanse dame wordt gevolgd door de Young Driver Aston Martin Vantage van Tomas Enge, Alex Müller en Christoffer Nygaard. en een tweede Ferrari, namelijk die van JMW Motorsport met Rob Bell en James Walker. De ProSpeed Porsche (Holzer/Goossens) was de snelste wagen van het Duitse merk, maar strandde op de zesde plaats. In de GT-Am klasse ging de pole weliswaar wel naar Porsche met een verbazende Nicolas Armindo die met een tijd van 1'59.370 zelfs meerdere GT-Pro bolides achter zich wist te houden.

In de Formula Le Mans klasse klokte nieuwkomer Nicolas Marroc de besttijd.

Voor deze race was ook de Lola LMP1 van het Belgische Guess Racing ingeschreven, maar de wagen kwam niet opdagen. Het team heeft nu laten weten dat door een laattijdige levering van de wagen zij niet tijdig konden klaar zijn voor deze race. Het team belooft evenwel aanwezig te zijn tijdens de meeting in Spa...


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in LMS op zaterdag 02 april 2011 om 17:11


Andere publicaties op Racingworld.be...