BGDC: Trophée des Fagnes: Zege voor Verheyen/Verhelst

Amper twee weken na de première in Zolder, was de Belgian Gentlemen Driver’s Club al aan de volgende race van het seizoen toe, een wedstrijd over drie uur in Spa-Francorchamps, in het kader van de Trophée des Fagnes. De kwalificaties hadden plaats in de regen, maar de weergoden toonden zich meer clement tijdens de race, al was de piste toch nog wel wat nat op het moment van de start.
Het begin van de race werd gekruid door een leuk duel tussen de Volkswagen Golf III van Jean-Marie Dehaye en Grégory Paisse en de BMW M3 E36 van Benoît Navez en Roeland Moens, maar net als in Limburg zou de BMW het einde niet halen. Moens verloor de controle over het stuur van de BMW op de Raidillon en een zware impact kon niet uitblijven. De race van de Beierse machine eindigde dus in de betonnen muur. Het was overigens niet het enige incident tijdens de openingsfase van de race, want ook de Renault Clio van Denys en Emilien Buffet kwam onzacht in aanraking met een BMW M3.

De Golf van Dehaye Racing had ondertussen vooraan postgevat, maar Guy Verheyen en Hans Verhelst reden ondertussen een dijk van een inhaalrace. In hun Radical SR3 waren ze vanuit de pitlane moeten starten en net als de Norma M20 van Daniels en Hahne in Zolder, werd de race in Spa voor de Radical SR3 één langgerekte oefensessie zonder echte tegenstand. De Britse open bolide van Verheyen en Verhelst liet iedereen achter zich en uiteindelijk was de zege in Division 2 voor hen weggelegd.

Jean-Marie Dehaye en Grégory Paisse maakten drie uur lang geen enkele fout en wonnen verdiend de klasse D en ook de Division 1, voor meerdere BMW waarvan we op het asfalt van Spa misschien wel meer verwacht hadden. Achter de Golf zagen we de familie Franssen, waarbij Alain en Patrick met hun BMW M3 E46 de klasse E wonnen, voor de BMW 335i E36 van Jan De Vocht en Johan Van Loo en de BMW M3 E30 van Harry en Ronny Van de Water.

In de klasse van de tweeliters vonden we achter de winnende Golf de diverse Renault Clio, met Michaël Divoy en Patrick Asnong, als vijfde algemeen, voor andere exemplaren van onder meer Paul Lejeune en Olivier Mascaux, Thierry Brugma en Jacques Morlet, maar ook Vincent Despriet, Yves Van Colen en Charles Maquet. Ook de race van de Honda Civic van Marco Van Belle, Antonio Marrocco en Philippe Lannaux mocht gezien worden, want de kleine Japanner bleef lang vooraan stand houden.

In de andere klassen van de D1, zagen we de Toyota Yaris van Ringlet-Ringlet-Gillet opnieuw winnen in de Klasse B, terwijl eenzelfde wagen van Jacques Naniot en Christian Deridder de Peugeot 206 CC van de acrobaat Philippe Ménage en François Jeukenne achter zich liet in de Klasse C, terwijl de Honda Civic van Van Billoen, Van Damme en Van den Abeele de top-3 vervolledigde.

De BMW verloren ook het pleit in de Division 3, waar ze de wet van de sterkste moesten ondergaan tegen de Ford Focus RS van Alain en Gilles Ronchail, die samen met Eric Duthoit twaalfde algemeen werden. Zij gingen de BMW M3 E36 van Christian Heck en Smaël Haddouche, die hun debuut in de BGDC maakten, vooraf terwijl Rudi Spigeleer en Thierry Grysouille derde werden.

Gaëtane Bachy (Honda Civic) won de strijd bij de Dames en het trio Van Belle-Marrocco-Lannaux (Honda Civic) wonnen na lottrekking een gratis deelname voor de derde race van het seizoen die op 29 mei plaats vindt, meerbepaald op de Franse omloop van Croix-en-Ternois. Op die omloop staan twee races van 120 minuten op het programma,. Informatie kan u verkrijgen via circuit@bgdc.be of door contact op te nemen met Patrick Van Billoen (0475 823 020, FR & NL) of Alain Ronchail (0495 532 521, NL).


BGDC press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op zondag 03 april 2011 om 23:13


Andere publicaties op Racingworld.be...