Vice kampioenen Chris Mattheus en Bert Redant blijven zweren bij Level Racing

Chris Mattheus blijft ook dit seizoen actief in het Belcar Endurance Championship met een Porsche van Level Racing, het team rond Olivier Muytjens. Het is reeds voor het derde seizoen op rij dat de Belgische Monegask deze wagen volgt. In 2009 werd hij samen met Gunther Raus derde in de Dunlop Endurance Cup. De wagen was toen nog in handen van Speedlover, maar werd nadien door Level Racing overgekocht. Zoals geweten werd de Dunlop Endurance Cup opgedoekt en kwamen de Porsches van Level Racing uit in het Belcar Endurance Championship. In een voorzichtige preview begin vorig seizoen vertrouwde Chris Mattheus ons toe dat hij in een voorzichtige prognose een plaats binnen de top 5 ambieerde gezien de zware concurrentie binnen de Belcar GT Open. Na de afsluitende 10 Hours of Zolder werd het duo Mattheus / Redant uiteindelijk schitterend tweede. Chris had er een puik seizoen opzitten met zijn kompaan Bert Redant, waarmee hij jaren geleden reeds ploeg vormde op de legendarische Audi TT V8.
“Vorig seizoen reden we telkens voor een plaats binnen de top 5”, steekt Chris van wal. “Tijdens de eerste drie races bleek het alsof we een patent hadden op de vierde plaats en vielen telkens net naast het podium. We bleven erin geloven en met een podiumplaats tijdens het FIA GT1 weekend in Zolder kwamen we in de running om het seizoen af te sluiten binnen de top drie. We zaten dus goed op schema. Tijdens de afsluitende 10 Hours of Zolder en in apocalyptische weersomstandigheden scoorden we een 18 op 20 en via deze mooie tweede plaats en de volle punten tijdens de tussentijdse puntendeling werden we uiteindelijk 2de in het kampioenschap. Een perfect scenario en ook een perfect parcours over het ganse seizoen. Een dikke pluim naar Level Racing toe, want ondanks de kritiek die we kregen in het begin van het seizoen, stonden we iedere wedstrijd aan de eindmeet en daar lag de basis van het succes. En met de gedachte in het achterhoofd van ‘never change a winning team’ hebben Bert en ikzelf opnieuw ingetekend bij Level Racing voor het seizoen 2011”.

Ondertussen zat men bij Level Racing ook niet stil. De beide Porsches 997 voor enerzijds Mattheus / Redant en anderzijds Sluys / Vanderbist kregen een nieuwe look aangemeten van de Supercup 2010 en een 3.8 l-motor die voor meer vermogen, koppel en een bredere bandenmaat moet zorgen en dus per definitie sneller zal zijn.

“Gezien de evoluties moeten we in staat zijn om onze grenzen te verleggen”, gaat Chris Mattheus verder. “De troepen van Olivier Muytjens hebben bewezen dat ze zeer goed bezig zijn. Ik denk dat we tijdens de wedstrijden op een plaats binnen de top 3 mogen mikken in de Belcar GT Open. De concurrentie is zeker niet verzwakt, maar de ambitie heeft veel te maken met de upgrade van de wagen die sneller zal zijn. Indien we opnieuw een foutloos parcours kunnen afleggen is de kans groot dat we terug héél hoog scoren in de eindafrekening van het seizoen. Maar dit is momenteel nog een beetje voorbarig. Er zullen terug geen geschenken worden uitgedeeld. Ook binnen het team op de andere Porsche zit een sterke formatie. Samen met de regerend kampioen Derdaele, de quasi ongrijpbare Viper van Lumbeeck en nog enkele andere kwaaie klanten zal er moeten gereden worden op het scherp van de snee. Maar ik heb een goed voorgevoel. Ik hoop in ieder geval de positieve lijn van 2010 verder te kunnen trekken met Bert en Level Racing.”

Chris Mattheus press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op dinsdag 05 april 2011 om 06:10


Andere publicaties op Racingworld.be...