Voorbeschouwing van DVB Racing op 2011

DVB RACING heeft een druk programma voor de boeg in 2011. Te beginnen met de Belcar waarin DVB RACING voorlopig twee wagens inzet. Enerzijds de Lamborghini Gallardo waarin Danny De Laet en Niels Lagrange zullen uitkomen in GT3B. Deze bloedmooie bolide zal aantreden in configuratie 2009. Voor de lange races zoals de eerste wedstrijd over 180 minuten krijgt het duo De Laet / Lagrange het gezelschap van de Nederlander Pim Van Riet.
“Het is de bedoeling dat de lange wedstrijden worden verreden met drie piloten. Tijdens de kortere races zullen we meer dan waarschijnlijk nog een tweede Lamborghini in de strijd gooien voor de Nederlandse tandem Van Riet / Den Otter”, aldus de teameigenaar.

Daarnaast is er de Viper GTS-R die tijdens de openingsrace op Circuit Zolder zal gemend worden door Wim Lumbeeck en Tom Langeberg. Deze komen uit in de Belcar GT Open. Lumbeeck zal uiteraard zijn eigen wagen blijven besturen. Langeberg daarentegen wil naar eigen zeggen de eerste race afwachten en pas nadien een definitieve beslissing nemen. Maar tijdens de testdag van afgelopen donderdag was de Nederlander onder de indruk van deze nog steeds zeer indrukwekkende Amerikaanse krachtpatser.

Naast de Belcar heeft DVB RACING nog een zéér competitieve en geëvolueerde Clio onder zeil waarmee een podium of zelfs een top 2 binnen de Klasse T2 van de BTCS mogelijk is. Geïnteresseerde piloten kunnen steeds via www.dvbracing.be contact nemen.

Los van de Belcar en eventueel BTCS heeft DVB RACING ook nog een indrukwekkend buitenlands programma op zijn kalender.

Zo zal de BMW M3 de GT4 European Cup aansnijden met ondermeer Christophe Legrand die dit seizoen een trapje hoger mikt. Deze competitie start samen met de Dutch GT4 op 25 april in Zandvoort. Tijdens de maand juli staan er ook wedstrijden in Francorchamps en Zolder op de GT4-kalender. Met een tweede piloot zijn er momenteel gesprekken aan de gang die in de goede richting zitten.

Verder zal DVB RACING ook de Aston Martin van Ron Marshal runnen in de Dutch Supercar Challenge. Ron zal het stuur delen met de snelle Jean Glorieux die reeds eerder aan de slag was bij DVB RACING. Ook de wagen(s) van Danckaert Motorsport worden tijdens de races van de DSC toevertrouwd aan de goede zorgen van DVB RACING


Teameigenaar : “We hebben afgelopen winter een pak werk verzet en ik denk dat we ons huiswerk tot hiertoe goed gedaan hebben. Met de Lamborghini en de Viper hebben we reeds twee testsessies afgewerkt zonder problemen. Ik denk dat we er klaar voor zijn. Spijtig is wel dat de eerste wedstrijden van de Dutch Supercar Challenge en de Belcar samen vallen, zodat we onze infrastructuur moeten opsplitsen. Maar ook daar hebben we binnen het team een passend antwoord op. Verder rest er nog wat werk om ook de tweede Lamborghini in optima forma aan de start te brengen binnen enkele weken voor de tweede race in het kader van de WTCC op Circuit Zolder”.

Niels Lagrange : “Deze Lamborghini is uiteraard niet te vergelijken met het exemplaar waarmee ik vorig seizoen driemaal op de pole stond. Maar hij voelt wel goed aan. Door de configuratie 2009 rijdt hij iets minder strak. Hij is bovendien zwaarder en mist wat power en koppel tegenover de versie van vorig seizoen. We reden afgelopen donderdag op oude banden waardoor het potentieel pas volgende week naar boven zal komen. In ieder geval heeft DVB RACING deze wagen deftig terug op zijn poten gesteld en we moeten kunnen eindigen net achter de GT3-wagens van de laatste generatie”.

Wim Lumbeeck : “De Viper werd in de ateliers van AD Sport terug opgebouwd en wordt door DVB RACING verder onder handen genomen tijdens de races. Zij ontfermen zich over de finishing touch en ik ben tevreden over wat ze tot hiertoe reeds verwezenlijkten. Ik reed met deze wagen twee seizoenen geleden in de Dunlop Endurance Cup en ik voel wel degelijk dat de wagen op motorisch vlak beter is. We trainden op oude banden en ook de remmen moeten nog worden vernieuwd. Maar los daarvan denk ik dat we op schema zitten. Er is nog wat werk aan de set up. Stilaan valt de puzzel in elkaar en we komen reeds aardig in de buurt van mijn verwachtingen. Normaliter moeten we met de Viper hoog kunnen scoren binnen de Belcar GT Open. Maar de races moeten gereden worden en tijdens bepaalde wedstrijden zullen we zeer tactisch moeten te werk gaan inzake ons hoger verbruik tegenover de Porsches in de Klasse.”

DVB Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 05 april 2011 om 02:09


Andere publicaties op Racingworld.be...