Frank & Hans Thiers kiezen voor GT3B met Ferrari F430

Komend weekend wordt het nieuw seizoen van het Belcar Endurance Championship op gang geschoten. Een van de trouwe teams dat ieder seizoen paraat tekent is het Scuderia Monza of Russell Racing van de broers Thiers.
Het West-Vlaamse team kwam vorig seizoen aan de start met een vrij dure geëvolueerde versie van hun Ferrari F430, nl. de F430 Scuderia, die bij het Zwitserse Kessel Racing werd klaargestoomd. Ze kenden een moeilijk seizoen met de Ferrari met technische tegenslagen en een crash. Het orgelpunt van het seizoen was de schitterende derde plaats algemeen in de 24 Hours of Zolder met hun Porsche.

De evolutie binnen GT3 is voor privéteams amper te volgen. De Ferrari F430 Scuderia wordt dit seizoen in de grote kampioenschappen vervangen door de 458 en is binnen het GT3-gamma de enige die de laatste generatie van wagens het vuur aan de schenen kan leggen. De F430 Scuderia is niet uitgerangeerd, maar niet snel genoeg meer om de nieuwe Mercedes, Corvette, Aston Martin, Lamborghini, BMW, Audi en andere Porsches het vuur aan de schenen te leggen.

“Vorig seizoen hebben we de F430 nog een dure revisie, upgrade en facelift gegeven richting F430 Scuderia zoals voorzien in de reglementen”, vertelt Frank Thiers.
“Nu reeds een nieuwe 458 kopen zou een onverstandige keuze zijn. Het Belcar reglement geeft ons de kans om met onze huidige wagen aan te treden in de GT3B voor wagens waarvan de laatste evolutie dateert van 2009. Zodoende hebben we de evolutie 2010 overboord moeten gooien en de wagen terug in configuratie 2009 gezet. Minder vermogen en dito koppel, minder stijf, enz. Maar niet vergeten dat we in een endurance kampioenschap zitten. Tijdens wedstrijden van lange adem hebben we steeds goed gepresteerd en dus is het onze bedoeling om zo dicht mogelijk vooraan te rijden. Tijdens de kwalificatie zal er een duidelijk verschil zijn, maar tijdens de wedstrijd van drie uren kunnen we klimmen in het klassement. We gaan resoluut voor een plaats binnen de top 5. En uiteraard gaan we met de strijd aan met ondermeer de Lamborghini Gallardo voor de overwinning in de klasse GT3B. Voor ons wordt 2011 een overgangsjaar. We gaan zeer aandachtig de concurrentie en de verschillende merken bestuderen en zullen aan de hand van de opgedane kennis beslissen met welke wagen we in 2012 zullen aantreden”, besluit Frank Thiers die er duidelijk zin in heeft.

Scuderia Monza press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op woensdag 06 april 2011 om 01:06


Andere publicaties op Racingworld.be...