Wauters en Latinne kijken vol ongeduld uit naar seizoensstart

In het eerste optreden vorig jaar in de Belgian Touring Car Series, vertolkten de VW Scirocco’s van het W Racing Team een hoofdrol in de T3-klasse. Meer nog, het duo Latinne-Smits greep net naast de titel. In 2011 krijgt Ronnie Latinne het gezelschap van Koen Wauters en beide piloten gaan resoluut voor podiumplaatsen – of overwinningen – tijdens de eerste races dit weekend in Zolder.
« Dit jaar willen we naast de titel in de klasse T3 enkele mooie prestaties neerzetten in het algemeen klassement », benadrukt Ronnie Latinne, een van de revelaties van 2010, de ambities. De jongeman uit Wanze, die vorig jaar samen met Jean-Jacques Smits net naast het kampioenschap greep, wordt dit jaar gekoppeld aan Koen Wauters, zanger van Clouseau en ondertussen een van de meer ervaren rijders in het deelnemersveld. “Koen als ploegmaat hebben, is voor mij een uitstekend iets. Enerzijds is er de media-aandacht, maar anderzijds is het vooral belangrijk dat hij een echt snelle piloot is. Al na zijn eerste rondjes met de wagen was het duidelijk dat hij weinig aanpassingsproblemen zou kennen. Ook is me opgevallen dat hij een echte teamplayer is. Hij is er zich goed van bewust dat we elkaar zullen moeten helpen en alle gegevens zullen moeten ontleden om vooruitgang te boeken. Wij hebben maar een doel voor ogen: winnen! Maar met de aangekondigde concurrentie zal het zeker een zeer intense strijd worden. Ik hoop in Zolder al meteen een pak punten te scoren.”

Hoewel ze misschien niet over de meest krachtige wagen beschikken, zullen Koen Wauters en Ronnie Latinne zeker trachten de kwaliteiten van de VW Scirocco volop te benutten en zo hun tegenstanders voor te blijven. “Het is echt een zeer efficiënte en toffe wagen om mee te rijden”, blikt Koen Wauters terug op het einde van de testdag in Zolder. “De wagen reageert snel en ook over de wegligging ben ik bijzonder tevreden... Achter het stuur voel ik me zeker op mijn gemak. Mijn tijden komen al aardig in de buurt van die van Ronnie en ik zal er alles aan doen om hem bij te benen. Ik weet dat ik op zijn hulp kan rekenen. Het is een snelle, sympathieke jongen voor wie een goed groepsgevoel eveneens belangrijk is. Bovendien denk ik dat hij een betrouwbare piloot is. En aangezien dat dit ook geldt voor onze Scirocco, denk ik dat er voor ons wel eens een mooie rol zou kunnen weggelegd zijn. Ik kijk er alvast naar uit!”

Naast de wagen van Koen Wauters en Ronnie Latinne, die de officiële steun geniet van de Volkswagen invoerder, zal er eveneens een tweede VW Scirocco worden ingezet voor Jean-Jacques Smits en de Fransman Claude-Yves Gosselin. Beiden waren vorig seizoen reeds aktief met de Scirocco van WRT. Ondanks het feit dat ze misschien iets minder snel zijn, kunnen ze dankzij hun regemaat wellicht toch leuke dingen laten zien in de Belgian Touring Car Series 2011. De eerste twee races van het seizoen staan dit weekend in Zolder op het programma. Zaterdag om 13u55 de eerste en zondag, net na de wedstrijd van het Wereldkampioenschap FIA-GT1 om 16u15 de tweede. Wil u niets van het spektakel missen van de BTCS 2011? Wel, “See you in Zolder!”

Belgian VW Club press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 08 april 2011 om 15:11


Andere publicaties op Racingworld.be...