FIA GT1: Spannende strijd om voorlopige pole beslecht in het voordeel van Aston Martin

Petronas Barwell Racing - Aston Martin DBRS9Petronas Barwell Racing - Aston Martin DBRS9
Onder een stralende zon treden vandaag de voorlopig 21 deelnemers van de Belcar 2011 aan. Het is dan ook van bij het begin duidelijk dat er een hechte strijd in GT3 mag verwacht worden. Met Porsche, Mercedes, Audi en Aston Martin in de hoofdrol kondigt er zich een titanenstrijd aan. Er wordt tijdens de dertig minuten durende kwalificatie voortdurend van plaats gewisseld, en uiteindelijk weet Jeffrey Van Hooydonck de Petronas Aston Martin naar de voorlopige pole te rijden.
Jeffrey weet een 1.31.534 uit de Britse bolide te halen, gevolgd door de nagelnieuwe Mercedes van Wouters/Kumpen. Marc Goossens aan het stuur van de Prospeed Porsche 997 GT3R realiseert de derde kwalificatietijd, terwijl de eerste Audi zich aanbiedt op plaats vier. Longin, die even de beste tijd in handen had, moet genoegen nemen met een voorlopige plaats op de tweede startrij voor WRT.
DVB Racing - Lamborghini Gallardo GT3DVB Racing - Lamborghini Gallardo GT3


In GT3b weet De Laet/Lagrange de al iets oudere Lamborghini op de negende stek te positioneren, waarmee hij toch de zuster wagen van KRK achter zich laat. In GT Open (+3500 cc) is de Dodge Viper van DVB Racing de snelste, terwijl in de -3500 cc-groep de BMW 335i van MSE de ranking aanvoert.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar
op zaterdag 09 april 2011 om 12:36


Andere publicaties op Racingworld.be...