FIA GT1: WRT Audi op pole!

WRT - Audi R8 LMSWRT - Audi R8 LMS
In de tweede en laatste kwalificatie worden er niet veel tijdsverbeteringen gerealiseerd. Enkel WRT weet zich nog te verbeteren met Bert Longin die een ogenschijnlijk perfect rondje Zolder aflegt, 1.30.911 is meteen ook goed voor de pole! Maxime Soulet vindt ook nog enkele hondersten verbetering en kaapt zo de derde startplaats weg in de Prospeed Porsche #60.

Op de tweede plaats is het de #4 'Viage' Mercedes die afklokt op een 1.31.079, Kumpen verbeterd zo de tijd van Koen Wauters en bezorgt KRK een plaats op de eerste startrij. "Niet slecht, zonder hard op de set-up te hebben gewerkt", glimlacht de Limburger, "de elektronische problemen van gisteren verhinderden ons om veel gegevens te verzamelen, dus hebben we geopteerd voor een vrij standaard set-up voor onze wagen." De Petronas Barewell Aston Martin kan zijn besttijd van Q1 niet verbeteren, maar diezelfde tijd blijkt goed te zijn voor de vierde plaats. Met een Ford GT3 op de vijfde plek (Kuismanen Competition) hebben we maar liefst vijf verschillende merken in de top vijf.

In de klasse GT3b behouden De Laet/Lagrange de besttijd in de Lamborghini Gallardo, goed voor een tiende plaats algemeen. De Dodge Viper van DVB Racing Team wordt eerste in GTO+ terwijl MSE de BMW 335i als eerste in de klasse GTO- kwalificeerde.

Starting grid
1. Longin/Maassen - Audi R8 LMS
2. Wauters/Kumpen - Mercedes SLS GT3
3. Goossens/Soulet - Porsche 997 GT3 R
4. Verbergt/Van Hooydonck - Aston Martin DBR9 GT3
5. Kuismanen/Palttala - Ford GT3

Foto: Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar
op zaterdag 09 april 2011 om 13:47


Andere publicaties op Racingworld.be...