Dubbelslag voor Basseng/Winkelhock (Lamborghini) - Wederom veel opgaves in de openingsfase

All-Inkl.com Münnich Motorsport - Lamborghini MurcielagoAll-Inkl.com Münnich Motorsport - Lamborghini Murcielago
Mogelijk zat de de zomerse zon er voor iets tussen, maar weer zijn de gemoederen verhit bij de start van de championship race te Circuit Zolder. Nog voor de Eerste Linkse gaat het al flink mis wanneer Ricardo Zonta in een vreemd manoeuvre uitzwenkt. De Braziliaan schiet van rechts naar links over de baan en tikt de DKR Corvette aan, die op zijn beurt rond gaat. De Nissan vliegt vol de linkermuur in en ramt daarbij zijn teamgenoot. De twee Sumo Power Nissan's verdwijnen uit de race nog voor ze goed en wel begonnen is...
De andere wagens komen de Eerste Linkse blijkbaar ongeschonden door, maar even later zet Schwager zijn Lamborghini aan de kant en stapt uit. Ondertussen heeft Basseng de leiding genomen voor Hezemans en Müller. Even later gaat het echter alweer mis; nu in de Kanaalbocht. Peter Dumbreck probeert Bas Leinders voorbij te steken, maar raakt daarbij de Ford en gaat rond. Beche, aan het stuur van de Belgian Racing Ford, kan de Nissan niet meer ontwijken en rijdt vol in de flank van de Japanse wagen. De race voor Beche eindigt daar, terwijl de Nissan zich naar de stand sleept. De organisatie vindt het genoeg en stuurt de safety car de baan op om de gelegenheid te geven om de piste op te ruimen.

Marc VDS Racing - Ford GTMarc VDS Racing - Ford GT
Na tien minuten safety car wordt de baan terug vrijgegeven met nog steeds Basseng voor Hezemans en Müller. Als even later het pitwindow opent, komen de beide Marc VDS Ford's als eerste binnen. De leidende All-Inkl.com Lambo stelt zijn pitsstop uit tot laat in het pitwindow, maar behoudt de leiding. Nissan blijft voor spektakel zorgen, wanneer de laatst overgebleven wagen probeert voorbij de Belgian Racing Ford te gaan in de Jacky Ickx chicane en de Ford aantikt. Matzke gaat van de baan en moet door de zandbak ploegen, maar kan zijn weg verder zetten. Ondertussen gaat het gevecht om de leiding verder, met drie wagens vlak achter elkaar; de Lamborghini met Winkelhock voor de Aston Martin's van Piccini en Enge. De twee Marc VDS Ford's rijden ondertussen op de achtste en negende plaats rond. Bas Leinders heeft er alle moeite mee om een opzittende Krumm af te houden. Later in de race gaat Bas in zijn eentje nog helemaal rond in de Eerste Linkse.

Exim Bank Team China - Corvette C6.RExim Bank Team China - Corvette C6.R
De laatste 10 minuten van de wedstrijd zien we een opnieuw uitstekende Catsburg, die vierde ligt, er alles aan doen om de derde plaats af te pakken van Enge. Peter Kox profiteert van het duel om terug aansluiting te vinden bij de Corvette. In de laatste bocht perst Kox er alles uit en zet zich naast zijn landgenoot. Zij aan zij gaan de wagens over de lijn maar de Lamborghini haalt het met minder dan een halve wagenlengte op de Corvette. Ondertussen is Winkelhock al over de streep gegaan en wint zo na de kwalificatierace ook de hoofdrace.

Onze fotografen Marnik Mouchaers en Martijn Wouters zorgden tevens voor beelden van de startgrid en de eigenlijke wedstrijd.

Foto's: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op zondag 10 april 2011 om 15:56


Andere publicaties op Racingworld.be...