GT1: Zolder: Stemmen uit de perszaal na de wedstrijd

Enkele minuten na de aankomst van de race worden de rijders die op de drie eerste plaatsen eindigden verwacht voor de gebruikelijke persbabbel. Racingworld.be ging even luisteren wat de heren piloten zoal te vertellen hadden.
Marc Basseng (All-Inkl.com Münnich Motorsport): “Het was een ongelofelijke race, de wagen ging goed en de pitcrew leverde prachtig werk. Even was ik bang dat de wagen geleden zou hebben onder de twee tikken die wij gisteren kregen in de kwalificatierace, maar al snel voelde ik dat wagen goed reageerde en dat alles in orde was. Of ik nu meer druk voel omdat wij aan de leiding van het kampioenschap staan? Neen, de druk is niet groter, het zijn de anderen die zich zorgen moeten maken over hoe ze hun achterstand kunnen ophalen.”

Markus Winkelhock  (GER)Markus Winkelhock (GER)
Markus Winkelhock (All-Inkl.com Münnich Motorsport):
“Een gemakkelijke overwinning? Neen, niet echt, ik moest de ganse tijd geconcentreerd rijden want de achtervolgers bleven druk zetten, maar de wagen was OK. Ik ben ontzettend blij met deze overwinning, maar ik maak me alleen wat zorgen voor de volgende race. Ik ben benieuwd hoe onze Lamborghini zich zal gedragen met de extra succesballast erbij.”

Christian Hohenadel (Hexis AMR): “Het was zeker geen slechte race, het ganse team leverde weer een perfecte werk. Hexis toont zich voor de tweede keer op rij en op twee verschillende circuits competitief. Voor mij is het nog steeds aanpassen; die GT1 wagens zijn zo anders dan de GT3’s waarmee ik verleden jaar nog reed (Hohenadel is regerend GT3 kampioen nvdr.) Ze zijn krachtiger, sneller en agressiever. Elke dag leer ik nog bij. Zo zette ik in het begin van deze race per ongeluk de snelheidsbegrenzer aan op de rechte lijn. Ik verloor hierdoor twee plaatsen, maar dan kwam de safety car op de baan en kon ik weer aansluiten.”

Andrea Piccini (Hexis AMR): “Deze goede uitslag is weer het resultaat van een perfect uitgevoerde pitstop. Evenals in Abu Dhabi toonde het team zich het beste in deze oefening. Dat is niet verwonderlijk, gans de winter hebben wij met het Hexis Team geoefend op het perfectioneren van de pitstops en nu plukken wij daar de vruchten van. De Lamborghini bijhalen zat er echter niet in, die was wel degelijk te snel vandaag.”

Tomas Enge - Alex Müller (Young Driver AMR)Tomas Enge - Alex Müller (Young Driver AMR)
Alex Müller (Young Driver AMR): “Derde is een mooi resultaat en wat vooral telt is dat we belangrijke punten behaald hebben voor het kampioenschap. We reden gisteren de tweede tijd en staan tevens tweemaal op het podium, dat bewijst dat de Aston Martin nog steeds competitief is en kan meestrijden voor de titel. Ik moet ook het team bedanken dat ons een perfect afgestelde wagen bezorgde, ik kijk alvast uit naar de volgende races. "

Tomas Enge (Young Driver AMR): “Ik ben het eens met mijn teamgenoot en ben dan ook tevreden met het behaalde resultaat. Wat kan ik verder nog zeggen, de wagen deed het gans het weekend goed. Op het einde van de race moest ik vooral letten op het sparen van de banden. Toen ik zag dat de Corvette afzakte, was ik dan ook al dik tevreden met het behouden van de derde plaats.”

Foto's: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op maandag 11 april 2011 om 18:09


Andere publicaties op Racingworld.be...