Nieuwe uitdaging voor het Belgian Audi Club Team WRT

Een week na het behalen van een podiumplaats in Zolder tijdens de openingsrace van het Belcarkampioenschap, kondigt zich voor het Belgian Audi Club Team WRT de eerste internationale opdracht aan op de mytische omloop van Monza. Om zijn kansen optimaal te verdedigen in de allereerste wedstrijd van de Blancpain Endurance Series, zal het Belgische team beroep kunnen doen op Longin-Ortelli-Albuquerque enerzijds en Franchi-Piccini-Fässler anderzijds.
Nauwelijks een jaar na zijn competitiedebuut, staat het W Racing Team van Vincent Vosse, René Verbist en Yves Weerts voor een belangrijk moment in zijn nog jonge bestaan. Zondag, klokslag 14 uur starten in Monza twee Audi’s R8 LMS in de inaugurale race van de Blancpain Endurance Series.

“Onze eerste echte deelname aan een internationaal kampioenschap”, blikt teammanger Vincent Vosse vooruit. “Heel de ploeg mag fier zijn op het na een jaar afgelegde parcours. Maar het is niet het moment om onszelf te beginnen feliciteren. Tegenover prestigieuze teams zoals Vitaphone, wiens professionalisme ik ken van toen ik nog zelf reed, Hexis AMR, Reiter of AutoOrlando, is het kleinste detail van belang. Ik ben in ieder geval blij er in Monza bij te mogen zijn voor de start van wat wellicht een schitterende competitie wordt met de 24 Uren van Spa als hoogtepunt. Een race die voor elk Belgisch team belangrijk is. Een ding is zeker, met onze twee uitstekende bemanningen in de Audi R8 LMS willen we vooraan meespelen. Nee, het wordt geen zondagswandelingetje...”

Juist, laten we het even hebben over de piloten! Met de Monegask Stéphane Ortelli en de jonge Portugese belofte Filipe Albuquerque, kan Bert Longin alvast rekenen op twee sterke ploegmaats. “Stéphane ken ik al een jaar of 15”, herinnert zich de Leuvenaar. “Hij is niet alleen snel maar ook zeer sympathiek. Over Filipe heb ik enkel positieve geluiden gehoord: jong, snel en intelligent. Echt, ik denk dat dit een zeer goed rijderstrio is. Geen luxe want de deelnemerslijst oogt alvast indrukwekkend! Persoonlijk ben ik verheugd om zowel in deze competitie als in de Belcar voor het Belgian Audi Club Team WRT uit te komen. Een heel jaar met dezelfde wagen kunnen rijden en met dezelfde mensen samenwerken, is een groot voordeel want je verliest geen tijd en energie meer om je telkens aan te passen. Verder zagen we vorige week ook in Zolder dat WRT veel vooruitgang heeft geboekt wat betreft de exploitatie van de wagen die beter en beter wordt. Nee, de context is ideaal en ik heb het gevoel dat ik een volgende mijlpaal in mijn raceloopbaan heeft bereikt.”

Ten noorden van Milaan zal een tweede Audi R8 LMS van het Belgische team klaarstaan voor Grégory Franchi die voor de eerste wedstrijd de Italiaan Andrea Piccini en de snelle Zwitser Marcel Fässler naast zich krijgt. Voor de man uit Luik kan het alvast niet snel genoeg beginnen. “Ik tel de dagen af”, geeft Greg toe. “Naast wat testwerk in Francorchamps dateert mijn laatste wedstrijd al van de 10 Uren van Zolder vorig jaar. Maar ik ben niet ongerust. Ik voel me prima binnen het team en de wagen kent geen geheimen voor mij. Als de ‘balance of performance’ correct wordt toegepast, doen we mee voor het podium. Mijn doel is dan ook de titel op het einde van het jaar met de hulp van mijn ploegmaats. Naast Andrea en Marcel dit weekend, mag ik ook nog Timo Scheider en Mattias Ekström verwelkomen. Kortom enkel echte toppers!”

Met een deelnemersveld dat meer dan 35 wagens telt en waarbij gerenomeerde teams en piloten van de partij zijn, kondigt de eerste manche van de Belcar Endurance Series zich aan als een drie uur durende sprint waarin het Belgian Audi Club Team WRT hoopt de Audi kleuren en België op een waardige manier te vertegenwoordigen.

Belgian Audi Club press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 14 april 2011 om 17:38


Andere publicaties op Racingworld.be...