Bert Longin gemotiveerd naar Monza voor start Blancpain Endurance Series

Een week na het behalen van zijn podiumplaats op Circuit Zolder tijdens de openingsrace van het Belcar-kampioenschap, kondigt zich op de mythische omloop van Monza voor Bert Longin en het Belgian Audi Club Team WRT de eerste internationale opdracht aan. Om de kansen optimaal te verdedigen , zal het Belgische team beroep kunnen doen op Longin-Ortelli-Albuquerque enerzijds en Franchi-Piccini-Fässler anderzijds. Bert Longin maakt dus deel uit van een officieel ondersteund Audi team en met twee sterke teamgenoten, is Bert Longin uiterst gemotiveerd.
“Stéphane ken ik al een jaar of 15, onder meer van in de periode van de Freisinger Porsche in de FIA GT”, herinnert de Leuvenaar zich. “Hij is niet alleen snel maar ook zeer sympathiek. Over Filipe heb ik enkel positieve geluiden gehoord: jong, snel en intelligent. Echt, ik denk dat dit een zeer goed rijderstrio is. Geen luxe want de deelnemerslijst oogt alvast indrukwekkend! Persoonlijk ben ik verheugd om zowel in deze competitie als in de Belcar voor het Belgian Audi Club Team WRT uit te komen. Een heel jaar met dezelfde wagen kunnen rijden en met dezelfde mensen samenwerken, is een groot voordeel want je verliest geen tijd en energie meer om je telkens aan te passen. Verder zagen we vorige week ook in Zolder dat WRT veel vooruitgang heeft geboekt wat betreft de exploitatie van de wagen die beter en beter wordt. Nee, de context is ideaal en ik heb het gevoel dat ik een volgende mijlpaal in mijn raceloopbaan heeft bereikt.”

Met een deelnemersveld dat meer dan 35 wagens telt en waarbij gerenomeerde teams en piloten van de partij zijn, kondigt de eerste manche van de Belcar Endurance Series zich aan als een drie uur durende sprint waarin Bert Longin overigens een nieuw racepak zal aantrekken: "Voor een nieuwe uitdaging mag dat wel hè", lacht de Leuvenaar die bijzonder scherp oogt. "Nu nog hopen dat we zondagnamiddag met dat pak ook op het podium staan!"

Longin press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 14 april 2011 om 13:39


Andere publicaties op Racingworld.be...