Radical Sportscars viert tiende verjaardag SR3 RS met speciaal model

Radical Sportscar - S3R RS LimitedRadical Sportscar - S3R RS Limited
In het Verenigd Koninkrijk is Radical een van de bekendste namen wanneer het aankomt op racebolides voor op de weg. Het best verkochte model in de geschiedenis van het Britse merk, de S3R RS, viert dit jaar haar tiende verjaardag en Radical Sportscar is vastbesloten deze gebeurtenis niet onopgemerkt te laten voorbijgaan. Om deze intentie kracht bij te zetten heeft de constructeur geopteerd voor een speciale editie van de S3R RS uit te brengen.
De bolide, waarvan slechts 25 exemplaren zullen worden geproduceerd, kreeg de weinig originele naam S3R RS Limited toebedeeld. Wie snel genoeg is om een order te plaatsen en een kleine 50 000 Pond op tafel te leggen, kan kiezen zijn bolide te laten leveren in het geel, oranje of rood.

Wat de SR3 RS Limited speciaal maakt, zijn volgens Radical Sportscars onder meer de grotere remmen, een nieuwe diffuser en een demper voor de uitlaat. Vooral dit laatste moet de aanhangers van trackdays over de streep halen te investeren in deze racewagen.

Op motorisch vlak heeft Radical Sportscars geopteerd voor een 1.3 liter Suzuki motor; geleend bij het moto-assortiment van de Japanse constructeur. De krachtbron werd door Radical onder handen genomen om 210pk te leveren. Deze paarden zullen via een sequentiele zesbak op de achterwielen worden losgelaten.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op maandag 18 april 2011 om 16:34


Andere publicaties op Racingworld.be...