Kortnieuws met Benjamin Bailly, 1000 km Spa en de Race of Champions

Benjamin BaillyBenjamin Bailly
In een vorig artikel kon je lezen dat de Radical S3R RS zijn tiende verjaardag viert. Radical racewagens worden gebruikt in verscheidene merkencups, maar de meest prestigieuze van al is de Radical European Masters serie. Dit jaar neemt onze landgenoot Benjamin Bailly, bij gebrek aan een formule wagen programma, deel aan dit kampioenschap. Benjamin rijdt voor het team van ex-ABBA drummer en ex-F1 rijder Slim Borgudd. Per manche, waarvan de meeste in het voorprogramma van de Le Mans Series gereden worden, zijn er twee races van ieder 45 minuten. Het seizoen startte afgelopen weekend in Silverstone. Dat weekend begon echter slecht voor Benjamin, die de start werd geweigerd voor de eerste training omdat zijn wagen teveel lawaai maakte! In de tweede training en ondanks elektrische problemen zette hij dan toch nog de dertiende tijd neer. In het gezelschap van de minder snelle Saud Al Faisal kwam hij als negende binnen in de eerste race. Tijdens de tweede race rukte Bailly op naar de tweede plaats, maar Al Faisal kon deze plaats niet behouden en zakte af naar de vierde positie. De volgende manche heeft plaats in het voorprogramma van de 1000 km van Spa.
In deze 1000 km van Spa zou het Belgische Guess Racing Europe zijn debuut maken met een Lola coupé LMP1. Vaste rijder Wolfgang Kaufmann krijgt naast zich Thor-Christan Ebbesvik en een nog aan te duiden derde rijder.

Dit weekend eindigde Filipe Albuquerque samen met Bert Longin en Stéphane Ortelli tweede in de eerste manche van de Blancpain Endurance Series. De Portugees raakte bekend toen hij vorig jaar verrassend de Race Of Champions in Düsseldorf won en ondermeer Vettel en Loeb het nakijken gaf. Deze Race of Champions, waar de rijders het twee per twee in identieke wagens tegen elkaar moeten opnemen, is dit jaar toe aan zijn vierentwintigste editie. Vandaag werd bekend gemaakt het evenement dit jaar terug in Duitsland zal plaatshebben; ditmaal niet in Düsseldorf, maar in de Commerzbank-Arena van Frankfurt en dit op 3 en 4 december. Dit stadion werd ondermeer in 2006 gebruikt tijdens het wereldkampioenschap voetbal. Op 3 december zal de ROC Nations Cup plaats hebben (2 rijders vertegenwoordigen er hun land) en op 4 december is er dan de Race Of Champions voor individuele rijders. Michael Schumacher en Sebastian Vettel hebben hun deelname overigens reeds bevestigd.

Foto: Benjamin Bailly press


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 18 april 2011 om 22:41


Andere publicaties op Racingworld.be...