WTCC Zolder: Voorbeschouwing van de organisatoren

ProSpeed Competition (Porsche 997 GT3 R) - Kuismanen Competition (Ford GT3) - Skylimit Race Team (Porsche 996 Cup)ProSpeed Competition (Porsche 997 GT3 R) - Kuismanen Competition (Ford GT3) - Skylimit Race Team (Porsche 996 Cup)
We nemen dezelfde teams, rijders en hetzelfde circuit en we herbeginnen. Alleen nu voor 125 minuten en niet voor 180 minuten zoals tijdens de eerste wedstrijd, ziehier het Belcar menu voor dit weekend. Twee weken na de eerste afspraak, tijdens het weekend van de FIA GT1, is een ander WK gastheer voor alweer een manche van het Belcar Endurance Championship. Ditmaal is het WTCC het kader van een spannende tweede strijd van het seizoen.
Die tweede afspraak staat in het teken van de sportieve revanche, revanche van de tegenstrevers van de Prospeed Competition Porsche 997 GT3 van Marc Goossens en Maxime Soulet, de eerste laureaten van het seizoen.

In het kamp van WRT Audi, dat gesterkt is door de tweede plek van Bert Longin in de Blancpain Endurance Series in Monza, een Bert Longin die ook in Zolder al tweede werd. “Ik weet dat men wel eens zegt geen twee zonder drie, maar laat het toch maar één zijn dit weekend”, lacht Bert. “WRT rijdt bijna ieder weekend en maakt continu progressie met de wagen, wat ook voor mij zal gelden. Ik wil aan details werken en ook de pitstops sneller maken om te winnen.” Ook het andere, jonge team van Audi, Enzo Ide en François Verbist wil na de problemen tijdens de eerste race iets goed maken en sterk scoren.

Wie ook terug uit Italië zijn, zijn Ludovic Sougnez, Eddy Renard en Christian Kelders die een mooie zevende plek algemeen behaalden. De Aston Martin van GPR krijgt echter weer Michael Schmetz en Henri Moser achter het stuur en zal trachten beter te doen dan de andere Aston DBRS9 van Tim Verbergt en Jeffrey Van Hooydonk, die tijdens de eerste race meteen een podium behaalden.

Nog mensen die op revanche uit zijn dan: de teams KRK en Delahaye zakken opnieuw met hun nieuwe wapens naar Zolder af, na een moeilijke eerste manche twee weken geleden. De Mercedes SLS GT3 is zonder meer heel competitief, maar losgekomen wielen op beide wagens kostten het team zeker een podium voor regerend kampioen Anthony Kumpen en zijn bekende teamgenoot Koen Wauters. Bij Delahaye was het dan weer een remprobleem dat de Corvette Z06 van Frédéric Bouvy en Damien Coens van beter hield. De Ford GT van Kuismanen Racing werd vierde ondanks een vroeg probleem, dus wat zouden Pertti Kuismanen en Markus Palttala zonder dat probleem gepresteerd hebben?

De strijd om de topplaatsen zal zondag tussen 14u45 en 16u50 zeker tot spannende momenten leiden en Goossens en Soulet zullen een tweede opeenvolgende zege zeker niet cadeau krijgen.

In de diverse categorieën azen de broers Thiers in hun Ferrari in GT3B ook op revanche, tegen de bijzonder snelle Lamborghini Gallardo van De Laet-Lagrange. In GT Open zal de strijd zonder twijfel weer gaan tussen de Porsche, Viper en andere BMW. Wie houdt daar vader en zoon Derdaele van een tweede succes?

Op dus naar Zolder voor een intense strijd en een stevig feestje erna, want op maandag is het vakantie...

Speedworld press - Foto: Speedworld


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op donderdag 21 april 2011 om 09:33


Andere publicaties op Racingworld.be...