WTCC Zolder: Voorbeschouwing DVB Racing

DVB RACING heeft opnieuw een druk programma af te werken komend weekend. Na het goeie resultaat met de Lamborghini Gallardo in het openingsweekend van de Belcar twee weken geleden, staan Niels Lagrange en Danny De Laet opnieuw klaar voor een herhaling van hun prestatie. Ditmaal wordt, in tegenstelling tot de eerste race van drie uren, gereden met twee piloten gezien het feit dat deze tweede ontmoeting over 125 minuten gaat. Bedoeling van Niels en Danny is om de mooie achtste plaats van twee weekends geleden over te doen en wie weet eventueel te verbeteren. En uiteraard opnieuw een overwinning in de klasse GT3B.
Ook Wim Lumbeeck, een van de pechvogels tijdens de eerste manche van het Belcar Endurance Championship, is terug van de partij met Tom Langeberg. Wim viel met een vierde plaats net buiten de prijzen in de GT Open toen zijn Viper kreeg af te rekenen met een losgekomen wiel en enkele ronden verloor in de pitlane. Komend weekend wil het duo terug meestrijden voor de overwinning.

Last but not least zal DVB RACING ook aan de aftrap staan van het GT4-gebeuren dat van start gaat in Zandvoort. Daar zal de European GT4 Cup samen rijden met het Dutch GT4 Championship. Het team uit Willebroek wil uiteraard scoren in beide kampioenschappen. De BMW M3 kreeg een volledige check up en zal aan de start komen in configuratie 2011. Rijders van dienst worden Christophe Legrand en Bart Van Haeren. Beide piloten hebben reeds ettelijke competitiekilometers in de benen, maar maken hun debuut in de zeer competitieve GT4. Met twee sprintraces en een semi endurance voor de boeg zullen beide heren hun handen vol hebben met de zware concurrentie. Zandvoort is voor hen geen onbekend terrein, maar ze moeten wel nog de BMW M3 ontdekken.

“Uitrijden en zoveel mogelijk opsteken naar de toekomst toe”, is de boordschap die Christophe en Bart dan ook meekrijgen van DVB RACING. Bedoeling is dat het ganse Europese en mogelijk ook het Nederlands GT4-kampioenschap wordt gereden. Het budget voor beide piloten is nog niet volledig rond, waardoor de kans niet onbestaande is dat er nog andere piloten de revue zullen passeren. Ook de tweede Lamborghini voor de GT3 B in de Belcar is momenteel nog onbemand.

DVB Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op donderdag 21 april 2011 om 10:13


Andere publicaties op Racingworld.be...