WTCC Zolder: Voorbeschouwing Belgium Racing

Het regerende kampioenenduo Patric & Dylan Derdaele zakt dit weekend terug af richting Circuit Zolder voor de tweede manche van het Belcar Endurance Championship. Ditmaal betreft het een wedstrijd over 125 minuten. Tijdens het openingsweekend van het seizoen, twee weken geleden, konden vader en zoon Derdaele een vervolg breien aan het succesverhaal van vorig seizoen. Toen werden ze kampioen in de Klasse GT Open en willen uiteraard deze titel met hand en tand verdedigen. Ze wonnen de eerste race over drie uren en staan dus net zoals vorig seizoen van bij de start aan de leiding van het gebeuren. Bovendien sloten ze deze zware race af in 7de stelling algemeen tussen het GT3-geweld. Maar de concurrentie is zwaar en ze hebben ervoor moeten knokken. Vooral Dylan reed een dijk van een wedstrijd en bleef maar liefst 2u20 min. in de wagen. Dit was het gevolg van het feit dat Patric vroeger dan verwacht een pitstop moest maken met een remvlak op band waardoor de wagen in onbalans raakte.
Uiteraard wil het vader-zoon duo zijn leidersplaats verdedigen. Maar de concurrentie is goed gewapend. Tijdens het eerste optreden was de Viper van Wim Lumbeeck de eerste leider tot deze met een losgekomen wiel veel tijd verloor. Ook de geëvolueerde Porsche van Mattheus / Redant diende Derdaele en zoon van enige oppositie.

“We zijn aan de wedstrijd begonnen met een Porsche die niet goed stond afgesteld”, verduidelijkt de Limburgse zakenman. “We hebben in laatste instantie nog een schokdemper vervangen waardoor de uitlijning niet optimaal was. Ook de laattijdige beslissing om alsnog opnieuw de Belcar te rijden betekende voor het team dat het vrij vroeg dag was. De wagen was power onderstuurd en we hopen dat dit probleem nu van de baan is”.

“De wedstrijd is korter en dat spreekt niet bepaald in ons voordeel inzake tactiek. De concurrentie zal terug niet van de poes zijn. Dan denk ik vooral aan de Viper van Wim Lumbeeck die ditmaal ook aan één pitstop voldoende zal hebben om de race vol te maken. Al zie ik persoonlijk deze wagen niet als rechtstreekse concurrent. De Viper is gewoon te snel voor de Porsches en als Wim de wedstrijd zonder problemen uitrijdt wordt hij de winnaar. Maar hij eindigde wel pas vierde tijdens de eerste manche. En als wij net zoals vorig seizoen op regelmaat verder rijden en nergens een steek laten vallen, zal het wel enkele wedstrijden duren voor de Viper de leiding kan nemen in de tussenstand van het kampioenschap. We moeten dus blijven trappen en geen fouten maken. Ook uit de hoek van Level, die zijn wagens liet upgraden richting Supercup 2010, zullen we nog zware oppositie krijgen” besluit Patric Derdaele.

Belgium Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op donderdag 21 april 2011 om 18:30


Andere publicaties op Racingworld.be...