WTCC Zolder: Voorbeschouwing WRT

Met een wedstrijd over 125 minuten in het kader van de Belgische manche van het WTCC-kampioenschap, is de Belcar zondag toe aan de tweede afspraak van het seizoen die wel eens zou kunnen uitdraaien op een lange sprint. De twee bemanningen van het Belgian Audi Club Team WRT - Bert Longin/Xavier Maassen en Enzo Ide/François Verbist - hopen hiervan te profiteren om op het hoogste trapje van het podium te kunnen opeisen.
De agenda van het W Racing Team is tijdens de eerste weken van het seizoen goed gevuld. Twee weken na de Belcar in Zolder en zeven dagen na het behalen van een eerste podiumplaats in de Blancpain Endurance Series in Monza, tekent het Belgische team dit weekend terug present met twee Audi’s R8 LMS voor de tweede manche van de Belcar 2011, die voor de gelegenheid zal plaatsvinden in het kader van het WTCC-kampioenschap.

Bert Longin, tweede tijdens het Belgische openingsweekend en in Monza, hoopt de positieve trend verder te zetten. Samen met zijn ploegmaat Xavier Maassen, gaat de Leuvenaar opnieuw voor een podiumplaats. “Ik ben heel gemotiveerd”meldt Bert. “Ik voel me heel goed in het team en heb alle vertrouwen in de Audi R8 LMS waarmee ik voor het derde weekend op rij aan de slag ga. Het team heeft vorige week nogmaals bewezen tot wat het in staat is en dit in een competitie van een echt hoog niveau. Ik denk dat we in Zolder een lange sprint zullen zien en we zullen er natuurlijk alles aan doen om die te winnen. Maar er komen 4 of 5 ploegen aan de start met dezelfde ambities. Ik ken de autosport echter goed genoeg om te weten dat er vooraf niets zeker is.”

Tot die andere potentiële winnaars rekent Bert ook zijn ploeggenoten bij WRT. Hoewel ze in de eerste race meestreden voor het podium, gooide een kapotte wiellager roet in het eten voor Enzo Ide en François Verbist. “We zijn uit op revanche”, geeft François toe. “We hebben alle reden om optimistisch te zijn want we waren best competitief: ik lag op een derde plaats toen het fout ging en Enzo bewees achteraf in een stint van ruim een uur dat hij een goed ritme kon aanhouden. Dit keer zal de wedstrijd over 125 minuten en met twee verplichte pitstops meer weg hebben van drie opeenvolgende sprints. Het wordt een intense strijd!”

Ook Enzo Ide toonde zich na afloop van de eerste race in Zolder ontgoocheld, maar ook hij beschikt over een goede dosis gezond verstand. “Het is niet omdat we een moeilijk begin hebben gekend, dat we nu plots risico’s moeten beginnen nemen”, blikt hij vooruit naar komend weekend. “Het is nu vooral belangrijk om elke keer punten te pakken. Wat mezelf betreft, meen ik te mogen stellen dat ik zeer goed ben geïntegreerd in het team en dat de sfeer tussen mezelf, François, onze ingenieur en de mechaniciens opperbest is. Dit weekend gaan we er uiteraard alles aan doen om op het podium te eindigen. François en ikzelf denken dat we zelfs een kans hebben op de overwinning, maar dat zal uiteraard het koersverloop bepalen.”

Kortom, er mag zondag tussen de Limburgse pijnbomen best wel wat spektakel worden verwacht. Ook Vincent Vosse verwacht er veel van. “Ik denk dat deze iets kortere wedstrijd een voordeel is voor ons”, aldus de teamverantwoordelijke van WRT. “Dus, het is aan ons om hiervan te profiteren. We zijn goed voorbereid en we gaan met beide wagens voor de eerste plaats. Toegegeven, we leggen onszelf nu wel wat druk op, maar misschien kunnen we onszelf zo wel overtreffen. Afspraak in Zolder!”

Belgian Audi Club press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op donderdag 21 april 2011 om 17:21


Andere publicaties op Racingworld.be...