WTCC Zolder: Longin/Maassen snelste tijdens vrije trainingen

Level Racing - Porsche 997 SupercupLevel Racing - Porsche 997 Supercup
Het ganse weekend staat Circuit Zolder in het teken van het wereldkampionschap voor toerismewagens en op Goede Vrijdag werden er voor de verschillende series reeds enkele trainingen afgewerkt, zo ook voor het Belcar Endurance Championship. De Belcar mocht vandaag tweemaal aantreden voor een vrije oefensessie, waar we telkens een twintigtal bolides aan het werk zagen. Beide sessies werden verreden bij een aangename 25 graden Celsius, hoewel het wolkendek af en toe voor wat welgekomen afkoeling zorgde.
ProSpeed Competition - Porsche 997 GT3 RProSpeed Competition - Porsche 997 GT3 R
Tijdens de eerste sessie ging de snelste chrono naar Goossens/Soulet. De Porschisten klokten een 1:32.897 en bleven daarmee Verbergt/Van Hooydonk en Kuismanen/Palttala met respectievelijk drie en vier tiende voor. De ganse top zes bleef overigens binnen de grens van één seconde. De snelste bolide in de GT Open was, vanzelfsprekend, de ex-GLPK kampioenenviper gepiloteerd door Wim Lumbeek en Tom Langeberg; zij eindigden op een zevende plaats in 1:34.202. De snelste GT3-B bolide was de Ferrari van de gebroeders Thiers, op een negende plek. De Italiaanse schone plaatste een 1:34.381 op de tijdstabellen.

WRT - Audi R8 LMSWRT - Audi R8 LMS
De namiddagsessie ging zowaar van start onder een lichte regenvlaag. Naast de piste ging een van de tenten uit de Legend Cars paddock vliegen, terwijl regendruppels het asfaltlint bevochtigden. De heren piloten legden de eerste ronden aan een ietwat lager tempo af, maar niemand kwam echt in de problemen door de plotse regen. Aan het einde van 60 minuten durende sessie was het Longin/Maassen die bovenaan eindigden met een besttijd (1:32.603) welke net geen drie tiende sneller was dan die van Goossens/Soulet in de vorige sessie. Dit laatste duo noteerde eveneens een tijdsverbetering (1:32.741) en wist hiermee de Kuismanen Competition Ford af te houden. De DVB Viper was wederom de snelste GT Open (1:34.065), terwijl de Lamborghini primus was in GT3-B. Ook tijdens de tweede sessie waren de "frontrunners" aan elkaar gewaagd; de top zeven eindigde binnen dezelfde seconde.

Foto's: Martijn Wouters


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar
op vrijdag 22 april 2011 om 18:20


Andere publicaties op Racingworld.be...