Zolder: Tarquini (SEAT) snelste tijdens testsessie

Gabriele Tarquini - Lukoil-SunredGabriele Tarquini - Lukoil-Sunred
Gabriele Tarquini heeft vandaag tijdens de testsessie te Circuit Zolder de snelste tijd op de klokken gezet. De Italiaan was met een 1:39.726 na afloop van de dertig minuten durende sessie een tweetal honderdste sneller dan Chevrolet rijder Alain Menu. De Zwitser had op zijn beurt drie tiende voor op puntenleider en teamgenoot Rob Huff. Tom Coronel haalde alles uit de kast en hield bij wijlen slechts ternauwernood zijn van een dakcamera voorziene ROAL BMW op de piste, om uiteindelijk als vierde te eindigen.
Norbert Michelisz - Zengo Dension TeamNorbert Michelisz - Zengo Dension Team
Michel Nykjćr was met een zesde tijd algemeen (1:40.520) de beste in de Yokohama Trophy. Merken we nog op dat Bamboo Engineering, zoals gepland, de nieuwe Cruze een eerste keer van stal haalde en dat ook Norbert Michelisz zijn nagelnieuwe BMW onder de bips kreeg. Deze laatste wagen zal, vanwege zijn fel oranje bestickering, menig toeschouwer niet ongezien zijn gepasseerd.


Vermelden we tot slot nog dat de sessie halfweg werd stilgelegd om de SEAT Leon van Dudukalo uit de bandenmuur in de Villeneuve te takelen. Goed tien minuten na de herstart werd een tweede maal code rood gegeven omdat de BMW van Marchy Lee, net na de Eerste Linkse, met een defect op de wagen stilviel. Na deze laatste onderbrekening kwamen er geen WTCC-bolides meer in actie.

Foto's: Martijn Wouters


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op vrijdag 22 april 2011 om 20:03


Andere publicaties op Racingworld.be...