Zolder: Race 1: Huff van start tot finish

Het podium na race 1 te Circuit ZolderHet podium na race 1 te Circuit Zolder
De eerste race van de Zolderse WTCC manche start onder een stralende zon en zomerse temperaturen. De rijders houden het hoofd echter koel en de start verloopt zonder noemenswaardige incidenten. Rob Huff schiet vanop de pole naar de leiding en zal deze niet meer afstaan.


Tom Coronel - BMW 320 TCTom Coronel - BMW 320 TC
Bij het ingaan van de tweede ronde gaat het echter mis, in de kanaalbocht ontstaat er een geharrewar nadat Taniguchi breed over de curbs gaat. De Chevrolet schiet terug de baan op, raakt de SEAT van Dudukalo en wordt dan in de flank gegrepen door de BMW van Lee. Wat verder bij het aansnijden van de Bianchi bocht moet Coronel breed door het zand gaan om een spinnende SEAT van Barth te ontwijken. Hij keert terug op de baan, maar slaagt er niet in zijn wagen te controleren. De zwalpende BMW wordt bij het uitkomen van de bocht geramd door het exemplaar van Engstler en voor beide wagens eindigt de race daar. De zwaar beschadigde BMW's blokkeren de baan en de safety car rijdt uit. Tom Coronel, "Toen ik terug de baan op kwam, maakte de wagen een jump over de kerbs waarbij de ophanging moet geraakt zijn want ik kon de wagen niet meer bijsturen." Op dat moment heeft Huff de leiding voor Menu, Tarquini, Muller en Monteiro.

Rob Huff - ChevroletRob Huff - Chevrolet
Bij de herstart schiet Muller voorbij Tarquini en Chevrolet bezet hierdoor de plaatsen 1 tot 3. De top 5 zal niet meer wijzigen en de Chevy's slaan langzaam een kloof op de achtervolgende SEAT's. In het peloton zien we nog enkele pittige duels, vooral tussen Poulsen en Michelisz gaat het er hevig aan toe met de nodige blikschade als gevolg. De race eindigt op een prachtige triple voor Chevrolet met een soevereine Huff voor Menu en Muller. Rob Huff, "het was vreselijk warm in de wagen, maar ik heb kunnen afmaken wat ik gisteren begonnen ben met het veroveren van de pole. De Chevrolet is voorlopig de snelste wagen en ik controleerde de race". Tarquini en Monteiro eindigen op plaatsen vier en vijf. Poulsen wint zijn duel van Michelisz en eindigt zesde en eerste in de Yokohama Driver's trophy

Voor Tom Coronel is het weekend echter voorbij, met een stukke koeling en een gescheurd chassis blijft de BMW voor de rest van de dag op stal.

Foto's: Martijn Wouters

Uitslag Race 1

1. Robert Huff - Chevrolet Cruze
2. Alain Menu - Chevrolet Cruze
3. Yvan Muller - Chevrolet Cruze
4. Gabriele Tarquini - SEAT Leon TDI
5. Tiago Monteiro - SEAT Leon TDI
...

Foto's: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op zondag 24 april 2011 om 13:25


Andere publicaties op Racingworld.be...