Zolder: Race 2: Tarquini houdt Chevrolets af in geanimeerde race

Tarquini - Menu - MonteiroTarquini - Menu - Monteiro
Geen Coronel meer voor de tweede race, waar Tarquini vertrekt vanop de pole voor de Chevrolet armada (Huff/Menu/Muller), Poulsen en Monteiro. Bijna alle wagens hebben voor de zekerheid tussen beide races de remblokjes vervangen. Vier BMW's geraken niet op tijd klaar en moeten starten vanuit de pitstraat, het zijn de wagens van Sonderegger, Michelisz, Bennani en Engstler.
Bij de start behoudt Tarquini de leiding voor de drie Chevrolet's. Maar ook nu gaat het weer mis en al in de eerste ronde bij het afdalen van de Sacramentsheuvel tikt Monteiro Poulsen aan en deze laatste gaat hard de bandenmuur in. Als de wagens voor de eerste maal voorbij de pits razen, is te zien dat de bodemplaat van de leidende SEAT los zit, maar dit blijkt Tarquini niet te hinderen. De
Yvan Muller - ChevroletYvan Muller - Chevrolet
Chevrolet's zijn duidelijk sneller dan de SEAT en voeren de druk op. Bij het ingaan van de zevende ronde gaat Muller echter breed in de kanaalbocht en valt daarna snel terug in het peleton. De Franse kampioen zal op het einde van de ronde binnenkomen en opgeven met radiator problemen. Ondertussen weet Tarquini van geen wijken en houdt de opzittende Huff achter zich. Huff is duidelijk de snelste van de twee en zet bij het afdalen van de Sacramentsheuvel een aanval in. Tarquini snijdt hem echter de pas af en beide wagens raken elkaar. Huff is dan verplicht de Villeneuve chicane af te snijden, maar komt als leider terug op de baan. De stuurinrichting van de Chevrolet is echter beschadigd en Huff verliest zijn leidersplaats in de Rea en zakt zelfs verder weg tot de zesde plaats.

Yukinori Taniguchi - Bamboo EngineeringYukinori Taniguchi - Bamboo Engineering
In de tiende van de dertien ronden zit Menu Tarquini op de hielen, maar de Italiaan weert alle aanvallen af en kan de leiding behouden. Nog even hebben de leiders een warm moment wanneer de Japanner Taniguchi, die op het punt staat gedubbeld te worden, slipt en dwars over de baan komt te staan. De opkomende wagens kunnen de Chevrolet echter nipt ontwijken. Tarquini wint uiteindelijk deze geanimeerde race voor Alain Menu, Taigo Monteiro en Darryl O'Young, eerste in de Yokohama Driver's Trophy.

Uitslag Race 2

1. Gabriele Tarquini - SEAT Leon TDI
2. Alain Menu - Chevrolet Cruze
3. Tiago Monteiro - SEAT Leon TDI
4. Darryl O'Young - Chevrolet Cruze
5. Michel Nykjaer - SEAT Leon TDI
...
Foto's: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op zondag 24 april 2011 om 15:13


Andere publicaties op Racingworld.be...