Zolder: Stemmen uit de perszaal (deel 1)

Na de races te Circuit Zolder werden de drie eerste van beide manches, evenals de winnaars van de Yokohama Driver’s Trophy, uitgenodigd voor de traditionele persbabbel. Racingworld.be noteerde voor u wat de rijders te vertellen hadden.
Rob Huff - ChevroletRob Huff - Chevrolet
Robert Huff (Chevrolet Cruze – 1ste en 6de): "Over mijn eerste race ben ik zeer tevreden. Ik nam een perfecte start en kon al snel een kloofje slaan. Ik was dan ook teleurgesteld dat de safety car de baan opkwam en alles moest herdaan worden. Maar eens de baan weer vrij reed terug weg van de concurrentie. Op het einde van de race voelde ik lichte vibraties en hield een beetje in, maar ik had nog genoeg reserve. En ja het was zeer heet in de wagen. Bij de tweede race had ik ondanks wat wielspin toch een goede start. Ik kon Tarquini gemakkelijk bijhouden en kwam steeds beter dan de SEAT uit de chicane. Ik besloot dan ook na die bocht een aanval in te zetten, maar ik moest door het gras en beschadigde daarbij de sturing. Ik ben dan ook eeen beetje teleurgesteld over het resultaat van deze race, maar ik behoud wel de leiding in het kampioenschap."

Yvan Muller (Chevrolet Cruze – 3de en opgave): In de eerste race vocht ik in het begin een mooi duel uit met Tarquini. Ik kon hem voorbijgaan en de derde plaats pakken, mijn twee teamgenoten inhalen zat er echter niet in. In de tweede race brak er iets in de wagen, zomaar zonder reden, ik denk aan de radiator. Een opgave was het gevolg."

Alain Menu - ChevroletAlain Menu - Chevrolet
Alain Menu (Chevrolet Cruze – 2de en 2de): "Ik kon onmogelijk voorbij Huff geraken tenzij hij een fout zou begaan. Dat deed hij dus niet en ik nam geen risico’s, ook al omdat mijn wagen een beetje onderstuurde, en ben dus best tevreden met mijn tweede plaats. In de tweede race had ik een goede start en reed derde na Tarquini en Huff. Ik zag dat Tarquini zeer agressief stuurde, dus besloot ik af te wachten tot het mis zou gaan. Dat gebeurde ook en ik schoof door naar de tweede plaats. Daarmee was ik tevreden en nam geen verdere risico’s."

Foto's: Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op maandag 25 april 2011 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...