Zolder: Stemmen uit de perszaal (deel 2)

Na de races te Circuit Zolder werden de drie eerste van beide manches, evenals de winnaars van de Yokohama Driver’s Trophy, uitgenodigd voor de traditionele persbabbel. Racingworld.be noteerde voor u wat de rijders te vertellen hadden.
Kristian Poulsen - Liqui Moly Team EngstlerKristian Poulsen - Liqui Moly Team Engstler
Kristian Poulsen (BMW 320 TC – 1ste Driver’s Trophy eerste race): "Zesde algemeen is al bij al een mooi resultaat. Ik had een zeer goede race, ondanks dat ik een vrij slechte start maakte. Ik heb dan tijdens de races enkele mooie duels uitgevochten en ben sterk teruggekomen. In de tweede race had ik contact met een andere wagen en ging ik van de baan. Wij zijn het niet akkoord over wie de schuld treft, dus ga ik hier verder niets over zeggen."

Gabriele Tarquini (SEAT Leon – 4de en 1ste): "Ik was verbaasd te zien dat de BMW’s die voor mij moesten starten er niet stonden op de grid en ik zo de pole kreeg. Dat was een onverwacht voordeel. Ik rook mijn kans en heb dan ook alles gegeven, voor mij was het de overwinning of niets. Ik wist dat ik een goede kans maakte want ik had niets te verliezen, ik ga dit jaar niet voor de titel, en Huff moest steeds rijden met het kampioenschap in gedachte. Ik wist dus dat hij geen onbesuisde manoeuvres zou doen en kon er dus wat meer uitpersen. Ik ben trots op deze overwinning, want winnen is dit jaar toch een stuk moeilijker dan verleden jaar. Mijn rijstijl wat agressief? Wat wil je, vechten voor de eerste plaats is niet hetzelfde als gaan voor de derde of vierde plaats, dan kan je wat meer. "

Tiago Monteiro (SEAT Leon – 5de en 3de): "Zolder is een zeer technische omloop en de SEAT’s zijn dankzij hun goede afstelling perfect aangepast aan deze baan. Wij hebben inderdaad niets te verliezen en nemen dus meer risico’s dan de rijders die rijden met het kampioenschap als doel."

Darryl O’Young - Bamboo EngineeringDarryl O’Young - Bamboo Engineering
Darryl O’Young (Chevrolet Cruze - 1ste Driver’s Trophy tweede race): "Dit is een top weekend voor mij en het team. Je moet niet vergeten dat het de eerste maal is dat wij uitkomen met de nieuwe Cruze. Iedereen heeft hard gewerkt en deze overwinning is dan ook een mooie beloning. De start verliep vrij moeilijk, maar eens in het kielzog van Monteiro verliep alles vlot. Hem voorbijgaan zat er niet in en ik koos dus voor de zekerheid en het behoud van de vierde plaats."

Foto's: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op maandag 25 april 2011 om 00:03


Andere publicaties op Racingworld.be...