Trophée de Bourgogne: Reacties na de wedstrijd (deel 1)

We kregen twee mooie wedstrijden te zien op het circuit van Dijon, die beiden gewonnen werden door de Volvo S60 van Radermecker/Van de Poele. Tot slot enkele reacties van de rijders zelf.
Vincent Radermecker (Volvo S60): “Het was trouwens Lémeret en zijn teammaat Edouard Mondron – naar mijn mening het meest te vrezen duo – die ons het dit weekend het lastigst hebben gemaakt. Zeker deze zondag. Bij de pitstop kozen we er – in tegenstelling tot de concurrentie – voor om uit veiligheidsoverwegingen een achterband te vervangen. Onze stop duurde dus langer, en we kwamen pas als tweede opnieuw de baan op. Eric haalde echter alles uit de kast om ons opnieuw de overwinning op te leveren.”
“Wat die beslissing (m.b.t. de diskwalificatie nvdr.) zal worden, valt moeilijk te voorspellen. Wij zijn er van overtuigd dat ons geen enkele fout treft, want het is onmogelijk de fabricatie van die specifieke velgen te versnellen, velgen die we na ontvangst van het nieuwe reglement uiteraard onmiddellijk besteld hebben. Maar zij die het reglement verdedigen hebben volgens hen ook gelijk. Wat zeker is, is als we deze twee overwinningen verliezen, we onze titelambities mogen opbergen.”

Edouard Mondron (Renault Mégane): “Gilles Terlinden bleef me over de radio maar vragen niet met de Volvo te strijden en mijn banden te sparen. Uiteindelijk heb ik hem maar gehoorzaamd. Maar goed ook, want de laatste tien ronden waren echt ongelooflijk. Ik hoorde een heel bizar geluid, net alsof ik met een lekke band rondreed. Ik hoopte alleen maar dat alles goed zou aflopen.”

Christian Kelders (Renault Mégane): “We hadden dit weekend 40 kilogram meer aan boord dan onze teammaats en konden op niet veel meer hopen. Lionel Hansen heeft me de hele startprocedure terdege uitgelegd en voor een keer geraakte ik goed weg. Ik zat meteen in de wedstrijd. In de eerste ronde ging ik al twee wagens voorbij en dan heb ik Stéphane Lémeret gevolgd."


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 04 mei 2011 om 23:37


Andere publicaties op Racingworld.be...