Kortnieuws met rijdersbezettingen voor de editie 2011

Half juni zijn we traditiegetrouw toe aan een van de jaarlijkse hoogtepunten uit het autosportseizoen, de legendarische 24 Heures du Mans. Met nog exact één maand te gaan, sijpelen steeds meer nieuwtjes door over de verschillende rijdersbezettingen. Zo bereikte ons deze week informatie over Xavier Maassen en Flying Lizard Motorsports, welke beide in de nieuwe GT-E klasse uitkomen.
Xavier Maassen staat voor het derde jaar op rij aan de start van de race aan de Sarthe en opteert, na twee jaar Corvette, ditmaal voor een nagelnieuwe Ferrari 458 uit de stal van JMW Motorsport. Dit team gooide reeds tijdens de LMS wedstrijd in Paul Ricard hoge ogen door meteen beter te doen dan het fabrieks-exemplaar van AF Corse; ondanks dat de Britse equipe hun bolide slechts enkele dagen in ontvangst had. De Italiaanse volbloed zal overigens geschoeid worden op Dunlop rubber. Xavier Maassen toont zich alvast strijdvaardig, "de strijd in LM GTE heel hoogstaand zal zijn. Je hebt een 15-tal wagens die de zege kunnen behalen en de JMW Motorsport Ferrari 458 Italia is er daar één van. Ons doel is op zijn minst een podiumplaats, waarbij we continu voor de zege willen vechten." Maassen zal geflankeerd worden door de Britten Rob Bell en Tim Sudgen.

Ook Flying Lizard Motorsports komt met een topbemanning aan de start in de GT-E Pro klasse. Patrick Long zal een Porsche 911 GT3 RSR delen met de snelle Duitsers Jörg Bergmeister en Lucas Luhr. De tweede wagen van het team zal uitkomen in de GT-E Am klasse en krijgt met Darren Law, Seth Neiman en nieuwkomer Spencer Pumpelly een volledig Amerikaanse bezetting.

Na de crash van Matthieu Lahaye afgelopen weekend tijdens de meeting in het kader van de 1000km van Spa is het vrijwel zeker dat de Fransman niet aan de start van de 24 Heures du Mans zal staan. Dit betekent wel dat men bij Oak op zoek moet naar een vervanger voor de #15 Pescarolo-Judd.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in 24H du Mans
op woensdag 11 mei 2011 om 09:00


Andere publicaties op Racingworld.be...