Versterking en vernieuwing bij de VW Girls

Maiken RasmussenMaiken Rasmussen
Ze is jong, charmant en, hoewel ze over de Deense nationaliteit beschikt, heeft ze goede banden met België. We hebben het over Maiken Rasmussen, de laureate van een door Volkswagen en de Vrouwen en Autosport Commissie van de FIA in het leven geroepen selectie. Dankzij dit initiatief rijdt de vriendin van Benjamin Bailly dit jaar in de VW Scirocco R-Cup, waarin ze bij haar debuut in Hockenheim negende werd na een 5e chrono in de kwalificaties. Tijdens de 25 Uren VW Fun Cup komt ze de ploeg van de VW Girls versterken.
Zoals eerder aangekondigd, organiseerde de Belgian VW Club - in samenwerking met de weekbladen Dag Allemaal en Ciné-Télé-Revue - begin 2011 een wedstrijd waarbij een jonge Nederlandstalige en een jonge Franstalige pilote een seizoen VW Fun Cup konden winnen en samen met Ingrid Berghmans een 100% vrouwelijk team zouden vormen. Bij de Nederlandstaligen ging het stuurwiel naar Camille Verstraete en Melissa Miceli haalde het bij de Franstalige kandidates.

Na de eerste twee wedstrijden in Zolder en Mettet heeft de Belgian VW Club in nauw overleg met zijn partners beslist om de samenstelling van de ploeg te wijzigen. « We hebben besloten de samenwerking met Melissa te beëindigen en haar in de ploeg van de VW Girls te vervangen door Laure Creteur, die tot nu als eerste reserve fungeerde. Wij willen Melissa echter veel succes wensen in haar verdere carrière », aldus J.G. Mal-Voy, voorzitter van de Belgian VW Club.

Vanaf de Luxemburgse wedstrijd in Colmarberg, tijdens het laatste week-end van mei, zal de jonge Laure Creteur (20 jaar) samen met Camille Verstraete en Ingrid Berghmans de kleuren van VW, de Belgian VW Club, Dag Allemaal, Ciné-Télé-Revue en de RACB verdedigen in de VW Fun Cup #259. Tijdens de 25 Uren VW Fun Cup zal het trio dus aangevuld worden met Maiken Rasmussen en een nog bekend te maken vrouwelijke buitenlandse pilote.

Belgian VW Club press - Foto: VW Media


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 11 mei 2011 om 14:46


Andere publicaties op Racingworld.be...