GT1: Sachsenring: Wederom stoelendans - DKR geeft forfait

Het begint stilaan een gewoonte te worden in het WK GT1, rijderswissels voor aanvang van een meeting. Ook voor het vierde event op de kalender 2011 is dat niet anders; we maken graag een overzicht voor u.
Allereerst is er Martin Matzke, wie het stoeltje op de Belgian Racing Ford GT ruilt met Yann Clairay. De plaats van de Fransman op de Marc VDS Ford wordt dan weer ingenomen door Frédéric Makowiecki die, in tegenstelling met de meeting in de Algarve, dit weekend geen clash heeft met de Intercontinental Le Mans Cup.

Ook bij de Nissan armada voert men een wissel door. Op de "samba wagen" gaat het zitje van Ricardo Zonta voor de meeting in Duitsland naar Warren Hughes. Hierdoor hebben de helft van de Nissan-rijders overigens de Britse nationaliteit. Een ander leuk weetje voor de meeting bij onze Oosterburen is dat één derde van het veld (negen piloten om precies te zijn) van Duitse komaf is.

Last but not least is er wederom slecht nieuws uit het Corvette kamp. De DKR Corvette zou forfait geven voor het derde weekend op Europese bodem...

Foto: Martijn Wouters


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op donderdag 12 mei 2011 om 19:40


Andere publicaties op Racingworld.be...