Belgen in de eenzitterij: overzicht van het weekend van Vanthoor, Vandoorne, Picariello en Dejonghe

Nadat Stoffel Vandoorne en Alessio Picariello reeds gisteren hun weekend hadden afgerond, kwamen vandaag nog twee landgenoten in actie in twee verschillende F3 kampioenschappen. Laurens Vanthoor verdedigde de nationale driekleur in de F3 Euro Series, terwijl Sam Dejonghe de handschoenen aantrok in het European F3 Open kampioenschap.
Laurens Vanthoor werkte deze voormiddag in het voorprogramma van de DTM zijn derde en laatste race van het weekend af. Ook deze derde race van de F3 Euro Series leverde weinig tot geen spektakel op en sleepte zich dan ook als een processie naar de aankomst. Onze landgenoot vatte de race aan van op de vierde startplaats, een positie die hij in de aanvangsfase van de race nog wist vast te houden. In ronde 6 moest hij echter Roberto Merhi laten passeren bij het ingaan van de Tarzanbocht; een manoeuvre dat zijn teamgenoot Daniel Abt enkele ronden later herhaalde. Vanthoor, die duidelijk het tempo van de kop niet aankon, verloor tijdens de race dus twee posities en moest bij het vallen van de finishvlag genoegen nemen met de zesde plaats. Het nieuwe Kumho rubber speelde onze landgenoot zichtbaar parten. De overwinning ging voor het eerst dit seizoen naar een Signature rijder, meer bepaald Marco Wittmann. De Duitser wist na veertig minuten racen de Zweed Felix Rosenqvist en onze Noorderbuur Nigel Melker achter zich te houden.

Onze andere landgenoot, Sam Dejonghe, stond vandaag dan weer aan de start van de tweede race van het European F3 Open kampioenschap te Magny Cours. Ook ditmaal legde hij beslag op de tweede plaats in de Cup klasse (negende algemeen). Zijn teammaat Fabio Gamberini werd in zijn cup wagen knap tweede algemeen.

De resultaten van Stoffel Vandoorne en Alessio Picariello, actief in het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap, kon u reeds eerder terugvinden op Racingworld.be. Picariollo werd vrijdag knap vijfde in race 1 en en ging daarmee Vandoorne vooraf, die op de zesde plaats finishte. In race 2 behaalde Vandoorne een mooie podiumplaats, Picariello kwam als zevende over de meet.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in F3 op zondag 15 mei 2011 om 22:23


Andere publicaties op Racingworld.be...