Marc VDS Racing goes Le Mans!

Lola Aston Martin in Marc VDS werkplaatsLola Aston Martin in Marc VDS werkplaats
Highcroft Racing maakte vandaag bekend de samenwerking met Honda na vijf succesvolle seizoenen stop te zetten. Highcroft was één van de fabrieksteams van Honda toen het merk in 2007 besloot deel te nemen aan de American Le Mans Series. Het team, dat afgelopen jaar nog de Michelin Green X Challenge op haar naam schreef, was van plan om over een kleine maand een HPD ARX-01e in te schrijven voor de mythische 24 Heures du Mans, maar ziet daar nu van af. Goed nieuws dus voor Marc VDS Racing, welke met de Kronos Aston op de reservelijst stond.
De castrofale aardbeving en daarop volgende tsunami die Japan troffen, kenden ook hun gevolgen voor Honda en bijgevolg Highcroft Racing. De equipe met thuisbasis net boven New York liet echter weten ook over onvoldoende financiële middelen te beschikken om de tweemaal rond de klok race op Le Sarthe af te werken.

De één zijn dood is de ander zijn brood, en dat is in dit geval niet anders. De plaatsen op de entrylist voor Le Mans zijn fel gegeerd, maar tevens beperkt. Om bij eventuele afzeggingen toch aan een vol startveld te geraken, werkt organisator ACO al enige jaren met een reservelijst van deelnemers. Op die lijst bevindt zich dit jaar ook Kronos Racing, welke in samenwerking met Marc VDS Racing een Lola-Aston Martin wil inzetten. Het forfait van Highcroft is dus in dat opzicht goed nieuws voor de troepen van graaf Marc van der Straten-Ponthoz, die zich naar alle waarschijnlijkheid mogen gaan opmaken voor een etmaal racen in West-Frankrijk. Later deze week zou er meer duidelijkheid moeten ontstaan over de effectieve deelnemerslijst.

Naar de toekomst toe wil Highcroft overigens aantreden in de IndyCar alsook opnieuw in de ALMS en zelfs Le Mans, met de steun van nieuwe partners op zowel financieel als strategisch (contructeur) vlak. Een voor de hand liggende optie is de nieuwe Lola-Toyota samenwerking. Martin Birrane kondigde reeds eerder aan dat er alvast een aantal van deze wagens worden voorzien voor een deelname aan de ALMS.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in 24H du Mans
op maandag 16 mei 2011 om 21:19


Andere publicaties op Racingworld.be...