Tiago Monteiro vervangt Matthieu Lahaye in OAK Pescarolo

Voormalig Formule 1-rijder Tiago Monteiro zal over een kleine maand Guillaume Moreau en Pierre Ragues vervoegen bij OAK Racing. De WTCC-rijder vervangt er de onfortuinlijke Matthieu Lahaye, wie gewond geraakte bij een crash tijdens de kwalificaties voor de 1000km van Spa eerder deze maand.
Het is niet Monteiro's eerste deelname aan Le Mans; de Portugees nam in 1999 en 2001 reeds plaats achter het stuur van de impressionante Chrysler Viper GTS-R om in 2009 in te stappen op een Oreca 01 prototype. De afgelopen seizoenen maakte Monteiro echter vooral furore in het wereldkampioenschap voor toerismewagens in een SEAT León, met als hoogtepunt vier overwinningen.

Monteiro beseft dat de deelname aan Le Mans dit jaar geen eenvoudige opdracht wordt. "We hebben niet veel tijd meer over om ons voor te bereiden, maar ik kijk de uitdaging tegemoet. Hopelijk kan ik het team trots maken, vooral Matthieu Lahaye, wie ik een spoedig herstel toewens."

Lahaye mocht overigens afgelopen weekend het ziekenhuis te Parijs verlaten en is overgebracht naar zijn Bretoense thuishaven nabij Rennes. De Fransman zal nog wel een keer onder het mes moeten, onder meer om botsplinters in zijn knie (een direct gevolg van de crash in Spa) te verwijderen.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in 24H du Mans
op dinsdag 17 mei 2011 om 13:09


Andere publicaties op Racingworld.be...