Navarra: Nabeschouwing Vita4One

Exact een maand na de start van de Blancpain Endurance Series op de omloop van Monza, stond in Navarra, Spanje, de tweede race van het seizoen op het programma. ALD Automotive/Vita4One Ferrari vierde in Navarra meteen zijn maiden zege, met een schitterende eerste plek voor Michael Bartels (Dui), Frank Kechele (Dui) en Nico Verdonck (Bel) in de #1 Ferrari 458 Italia, terwijl Paul van Splunteren (NL), Niek Hommerson (NL) en Louis Machiels (Bel) in de #2 Ferrari 458 Italia achtste algemeen werden en tweede in de GT3 Pro-Am Cup. ALD Automotive/Vita4One Ferrari zal er nu alles aan doen om de lijn van Navarra door te trekken en ook tijdens de 24 Uur van Spa, op 30 en 31 juli, weer mee voor de zege te vechten. In Spa zien we dan voor het eerst ook de derde wagen van het team met enkele bekende en snelle namen, die ook al in het verleden de kleuren van ALD Automotive met succes verdedigd hebben.
Het was nog net voor de middag toen Frank Kechele, samen met zijn teamgenoten, de kwalificaties voor zijn rekening nam en de Ferrari 458 Italia naar de derde tijd zag rijden. Het jonge Duitse talent, dat hier vorig seizoen tweemaal in het WK GT1 won, analyseerde de situatie perfect:

“We missen nog een fractie van de snelheid voor een pole-positie, maar derde op enkele tienden van de snelste wagen is zonder meer goed. Teamwerk, strategie, uithouding en betrouwbaarheid zijn straks zoveel belangrijker dan de pure snelheid over één ronde. Ik ben bijzonder tevreden en met het werk van het team, kunnen we niet anders dan straks vooraan eindigen.”

De woorden van de jonge Duitser bleken profetisch en na een schitterende wedstrijd werd de ALD Automotive Ferrari 458 Italia als eerste afgevlagd. Wie anders dan Nico Verdonck, die de stint in het midden van de race voor zijn rekening nam, kan de wedstrijd beter beschrijven.

“Ik nam het stuur over van Frank (Kechele) en op dat ogenblik streden we al voor de eerste plek. Alleen wat gedoe met de safety car maakte dat we moesten blijven vechten en ik nam in de loop van mijn rijbeurt dan de leiding weer in handen. Michael (Bartels) maakte het teamwerk mooi af en zonder enig verder probleem wonnen we de race. Deze zege is er echter één van het team, meer dan van de rijders. De jongens hebben zo hard gewerkt de laatste weken, werkelijk dag en nacht, en alle onderdelen van de wagen op deze race voorbereid. Hun werk resulteert in deze zege! Ik heb zelden een dergelijk gedreven geheel gezien als het team van ALD Automotive/Vita4One Ferrari. Iedereen gaat hier voor iedereen door het vuur en dat is schitterend. Resultaten kunnen dan ook niet uitblijven.”

Kechele, Verdonck en Bartels wonnen, terwijl de wagen van Van Splunteren, Machiels en Hommerson als achtste over de meet kwam, meteen ook goed voor een tweede plaats in de Pro-Am Cup.

Louis Machiels: “We zijn als zevende gestart en klommen al snel richting de top-5 op. We hebben heel even een probleem met de versnellingsbak gekend, een probleem dat ook zeer snel door het team opgelost werd, met dank daarvoor. Daarna zijn we met het mes tussen de tanden aan een inhaalrace begonnen – met nog een stop & go als oponthoud - en we strandden op een halve minuut van de zege in onze klasse en op een ronde van het algemene podium. Ik dank mijn teamgenoten ook, want wij rijden in een prima sfeer en een schitterende onderlinge verstandhouding. Als we zo in Spa kunnen werken, mag je ook met ons rekening houden. We staan nu ook tweede in ons kampioenschap en dat wordt dus een doel op zich.”

ALD Automotive press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 23 mei 2011 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...