Navarra: Nabeschouwing Belgian Audi Club Team WRT

Met de wedstrijd op de omloop van het Spaanse Navarra waren de Blancpain Endurance Series aan hun tweede manche toe. Na vanop pole positie te zijn gestart, eindigden Stéphane Ortelli, Bert Longin en Filipe Albuquerque – net zoals in Monza – na drie uur racen opnieuw op de tweede plaats. In de tussenstand voor het kampioenschap lopen ze 4 punten in op de leiders. De tweede R8 LMS van het Belgische team - bemand door Andrea Piccini, Marcel Fässler en Greg Franchi - eindigde de race net naast het podium.
Het Belgian Audi Club Team WRT had het aangekondigd : net zoals in Monza wilde het ook in Navarra, toneel van de tweede afspraak in de Blancpain Endurance Series vooraan meestrijden. Al tijdens de kwalificaties zette het team zijn intenties kracht bij dankzij een verbluffend sterke Filipe Albuquerque. Na een perfect rondje pakte de jonge Portugees met de Audi R8 LMS #32 de pole positie terwijl Marcel Fässler in de andere wagen de 8ste chrono neerzette.

Een "geschenk" dat Stéphane Ortelli met dank in ontvangst nam bij de start. Een half uur lang nam de Monegask de meute op sleeptouw tot hij de Ferrari van de latere winnaars niet langer kon afhouden. Het bochtige circuit, waar inhalen niet evident bleek, werd echter het toneel van enkele incidenten waarbij een neutralisatie van de race zich opdrong. Ondanks verwoede pogingen slaagde Bert Longin er niet in om terug het commando vooraan op te eisen, hij moest zelfs zijn tweede stek laten aan de Porsche van AutOrlando, laureaat van de openingsmanche in Monza. " Ik kende een moeilijke stint waarin de SafetyCar meerdere malen moest uitrukken ", blikt de Belg terug. " Elke keer moest ik proberen terug in het goede ritme te komen, niet eenvoudig op koude banden. Misschien wou ik soms iets te gretig aanvallen, wat uiteindelijk minder efficiënt bleek. "

Toen Filipe Albuquerque achter het stuur kroop van de Audi #32, kregen we eenzelfde indrukwekkende vertoning te zien als tijdens de kwalificaties. " Men zegt dat dit een uithoudingskampioenschap is, maar voor mij heeft me meer weg van een lange sprint ", glimlacht de rijder die voor Audi ook aktief is in de DTM. " Ik wist dat de leider in het kampioenschap voor me lag en ik wou er dan ook alles aan doen om de Porsche te pakken te krijgen. Hoe meer men me zei dat ik naderde, hoe groter de vastberadenheid werd. Ik was dan ook heel blij toen ik 20 minuten voor het einde de tweede plaats veroverde… Vooral ook het feit dat we voor de 24 Uren van Spa enkele punten terugpakken is een opsteker. Ik kijk dan ook al uit naar Spa maar weet dat ik er veel van Stéphane en Bert zal kunnen leren. "

Inderdaad, dankzij deze nieuwe tweede plaats, wist het trio van het Belgian Audi Club Team WRT vier punten in te lopen op de leiders in de tussenstand van het kampioenschap. Er viel in Spanje ook een positief resultaat te noteren voor de tweede wagen van WRT. De Audi #33 werd afgevlagd als vierde. " Na onze ontgoochelende seizoensstart in Monza, waar onze race werd geruïneerd door lekke banden, was het vooral belangrijk om hier punten te scoren ", stelt Greg Franchi. " Heel het weekend lang bleken we ietsje minder competitief dan de zusterwagen maar met een 4e plaats mogen we niet klagen, denk ik. Met de 24 Uren in het verschiet is nog alles mogelijk ! "

Een mening die ook door ploegmaat Marcel Fässler wordt gedeeld. " Tijdens de kwalificaties stond er geen maat op Filipe in de andere wagen ", bevestigt de Zwitser. " Tijdens de wedstrijd vond ik onze R8 LMS best efficiënt en goed uitgebalanceerd. In dit hoogstaand kampioenschap kan je je eigenlijk geen fouten veroorloven… Het moet nog beter maar deze 4e plaats is zeker niet slecht, vooral omdat het team een goede zaak doet in het kampioenschap. "

Voor het Belgian Audi Club Team WRT wordt de derde manche van de Blancpain Endurance Series alvast iets speciaals omdat deze wordt gereden op de omloop van Spa-Francorchamps, ter gelegenheid van de Total 24 Uren van Spa. Een mytische race die tijdens het laatste weekend van juli zal plaatsvinden en die het Belgische team maar al te graag op het palmares wil bijschrijven… Een afspraak om niet te missen !
Blancpain Endurance Series - Round 2 - Navarra

Resultaten:

1. #1 Kechele/Verdonck/Bartels - Ferrari 458 Italia
2. #32 Longin/Ortelli/ Albuquerque - Audi R8 LMS
3. #9 Ruberti/Roda/Gianmaria - Porsche 997 GT3 R
4. #33 Franchi/Fässler/Piccini - Audi R8 LMS
5. #20 Morel/Beaubelique/Badey - Ferrari 458 Italia...

Kampioenschap:

1. #9 Ruberti/Roda/Gianmaria (40 punten)
2. #32 Longin/Ortelli/ Albuquerque (36 punten)
3. #1 Kechele/Verdonck/Bartels (25 punten)
4. #4 Vannelet/Makowiecki/Moser (20 punten)
5. #40 Palttala/Martin/Leinders (19 punten)
6. #33 Franchi/Fässler/Piccini (18 punten)
...

Belgian Audi Club press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 23 mei 2011 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...