BSOT: Croix en Ternois: Voorbeschouwing van de organisatoren

Een leuke mix van sprint en endurance, de no-nonsens mentaliteit van de piloten, de sfeer. Deze coctail zou wel eens de raceformat kunnen worden voor de toekomst. Met de Belgian Gentlemen Drivers Club, BSOT, de Nederlandse Mazda MX5 Cup en het langverwachte bezoek van de Nederlandse Westfield Cup zijn alvast alle ingrediënten aanwezig om er een super weekend van te maken daar in Croix en Ternois. Niet minder dan 80 wagens zullen dit weekend de battle of France uitvechten.
Voorspellingen maken in de BSOT is zowieso geen eenvoudige opdracht. In het endurance kampioenschap voeren Eelco Sirag en Co de Vet met hun Westfield de leiding, 3 punten meer dan de Norma M20F van Decroos/Cloet en 4 punten meer dan Budin/Lemmens, eveneens op de Westfield. Lemmens won vorig weekend trouwens nog op magistrale wijze de Rookie klasse in de X Bow Battle en voert daar de tabellen aan. Deze KTM X-Bow zal ook te zien zijn in de sprint wedstrijden waar Rudy zich aan tegenstand mag verwachten van merkgenoot Ruud De Jong. Patrick Dubois en Pieter Verpoort willen de voeling met de top 3 niet verliezen en zullen het onderste uit de kan halen om op regelmaat vooraan te eindigen. Wie we zeker niet uit het oog mogen verliezen is Benoit Claeys en Ziv Knoll. Tijdens de wedstrijd in Francorchamps hadden ze te kampen met technische problemen op hun Radical PR6 maar beide heren zetten alles op alles om de achterstand in te halen. GHK Racing, het team rond Guy Verheyen is na hun afwezigheid in Mettet er opnieuw bij en dit maal met 2 wagens. De bloedmooie Radical SR3 SL en SR5 van het team zullen zeker vooraan te vinden zijn. Martin Quartier is ook terug van weg geweest en Martin kent Croix als geen ander. Tel ook de Norma van Philip Daniels er nog bij en we hebben 3 wagens dewelke het de Radicals en X- Bows behoorlijk moeilijk kunnen maken. Ook de Banana’s zijn opnieuw aanwezig met alle Westfields alsook de Belgische armada met Jurgen van Hover, Tim Joosen, Nic Schuybroeck en Serge de Beil achter het stuur.

16 Nederlandse Westfields maken voor het eerst kennis met het BSOT weekend en rijden hun eigen 3 sprint wedstrijden. De Westfields dewelke binnen het BSOT kampioenschap rijden zijn doorgeëvolueerd en kunnen echter niet meer in de Nederlandse Cup terecht. Ook Mazda heeft de weg richting de Belgen gevonden. Met de komst van de Mazda Max 5 cup kunnen ook zij proeven van de sfeer en de mogelijkheden naar de toekomst toe. Voeg daarbij nog het sterk groeiende deelnemersveld (35 wagens) van de BGDC en je kan op zaterdag of zondag maar beter even afzakken naar Croix en Ternois. Een weekend vol wedstrijden, kampioenschappen, teams en piloten waar sfeer primeert, maar waar tijdens de race het mes onherroepelijk tussen de tanden gaat. Aan spektakel geen gebrek!

See you all in Croix en Ternois op zaterdag-zondag 28-29 mei.


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 25 mei 2011 om 08:25


Andere publicaties op Racingworld.be...