Superleague Formula: Een volledig overzicht van alle rijders, landen en clubs

Nu de openingsrace van het seizoen 2011 uit de Superleague Formula voor de deur staat, is het stilaan duidelijk welke piloot waar gaat rijden. De serie werd in het tussenseizoen officieel Superleague Formula Nations Cup gedoopt en zal morgen voor het eerst onder die naam naar buiten treden bij onze Noorderburen op het TT circuit te Assen.
In totaal zouden we in Assen 14 bolides in actie moeten zien; zouden want er gaan geruchten dat dat getal niet gehaald zou worden. De bolides zullen er dit sesizoen in ieder geval iets anders gaan uitzien. De naamsverandering van de serie tijdens de "winterstop" houdt namelijk meer in dan puur een commercieel naamkaartje. De bolides zullen namelijk, een beetje zoals bij de ter ziele gegane A1 GP, in de kleuren van de landen gaan rijden, waardoor er tevens meer sponsorruimte is voorzien voor de teams zelf. Een link met een voetbalclub is zelfs niet meer noodzakelijk.

De deelnemerslijst
Neel Jani - SF Belgium – RSC Anderlecht
Yelmer Buurman - SF Netherlands – PSV Eindhoven
Tristan Gommendy - SF France – Girondins de Bordeaux
Filip Salaquarda - SF Czech Republic - Sparta Prague
Frédéric Vervisch - SF Luxembourg
Earl Bamber - SF New Zealand
Duncan Tappy - SF Japan
Robert Doornbos - SF Netherlands
María de Villota - SF Spain- Atlético de Madrid
Andy Soucek - SF Turkey – Galatasaray SK
Ho-Pin Tung - SF China
Antonio Pizzonia - SF Brazil
John Martin - SF Australia
Craig Dolby - SF England

De bolides van België (RSC Anderlecht) en Nederland (PSV Eindhoven) zullen overigens worden ingezet door het Belgische Azerti. De troepen onder leiding van Wim Coekelbergs sleepten vorig jaar nog de titel in de wacht toen RSC Anderlecht-rijder Davide Rigon, trouwens testrijder voor Ferrari in de Formule 1, het eremetaal naar Bornem bracht. Het onfortuinlijke Italiaanse talent brak eerder dit jaar zijn been tijdens de sprintrace van de GP2 in Turkije, waardoor Rigon waarschijnlijk een kruis mag maken over zijn seizoen.

Morgen om 10.00 en 14.00 staan er twee vrije trainingssessies op het menu, waar de organisatie om 19.00 eveneens een heuse street show voorziet, gevolgd door de lottrekking die de groepen voor de kwalificaties op zaterdag bepaalt. Die kwalificaties vinden plaats net na de middag, om 13.40. Op zondag staat de eerste race geprogrammeerd om 13.10, terwijl de tweede wedstrijd om 14.20 start, meteen gevolgd door de finale waarin de acht eerste wagens het tegen elkaar op nemen om de 100.000 euro in de wacht te slepen.

Foto: Ronald Janssens


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op donderdag 02 juni 2011 om 21:46


Andere publicaties op Racingworld.be...