Budapest : Aflossing van de wacht bij Chevrolet - BMW dicht de kloof

Alain Menu - Yvan MullerAlain Menu - Yvan Muller
Voor de vierde manche van het WTCC zijn we dit weekend afgezakt naar Hongarije. Ook vandaag werden de kwalificaties gedomineerd door Chevrolet; Alain Menu weet na twee jaar nog een eens een pole te scoren. De Zwitser, die het laatste jaar moeilijke tijden doormaakte, was vandaag de snelste van de Chevy armada. Nog een verrassing bij de Cruze piloten, zij het een negatieve: Robert Huff, die afgelopen drie races overal de pole opeiste, wist zich niet te kwalificeren voor Q2.
Mehdi Bennani - BMW 320 TCMehdi Bennani - BMW 320 TC
Javier Villa voerde dan weer de BMW-rijders aan, met een derde plek in Q2 verraste hij vriend en vijand. Uit Q1 onthouden we ook de 10e plaats voor Bennani in zijn BMW welke automatisch recht geeft op de pole in race 2. Tijdens Q2 is de eerste flying lap meteen de goede voor Menu, hij is trouwens de eerste piloot die de 1:57 grens doorbreekt op de Hongaroring. Yvan Muller maakt, net zoals in Monza, een paar foutjes en eist alweer een tweede startplaats op. Aan het einde van de sessie proberen Tom Coronel en Norbert Michelisz beide nog met de duitse bolide's in de top drie te rijden, maar moeten tevreden zijn met respectievelijk vierde en vijfde plaats.

"Het wordt nog even koffiedik kijken morgen aangezien dit circuit de banden zwaar op proef stelt, het zal dus afhangen van de set-up van de wagen", aldus polseAlain Menu.

Ook geven we graag nog even mee dat Urs Sonderegger, die keihard het decor in ging tijdens de vrije training, het inmiddels relatief goed zou stellen en van de dokters toelating heeft gekregen om morgen te racen. Het is evenwel onduidelijk of de Zwitser, die klaagt over rugpijn, effectief aan de start zal verschijnen morgen. "Hij wil nog wachten tot morgen om te beslissen of hij al dan niet gaat rijden", legt team manager Dominik Greiner uit.

De eerste race wordt morgenmiddag om 12:20 verreden en vanzelfsprekend kan u later op de dag een verslag vinden op Racingworld.be.

Foto's: FIA WTCC


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zaterdag 04 juni 2011 om 18:27


Andere publicaties op Racingworld.be...