Superleague Formula: Assen: Craig Dolby bezorgt Engeland de overwinning

Dolby, tweede in 2009 en 2010, reed sterk dit weekend en eindigde tweede en achtste in de eerste twee races. Hij startte als vierde in de finale, maar werkte zich al snel naar een tweede plaats. Twee rondes voor het eind haalde hij John Martin (Australië) in en bleef vooraan rijden tot het eind. “Het is een fantastisch eerste race weekend voor mij geweest. Ik ben erg trots dat ik mag rijden onder de Engelse vlag en dat ik een overwinning heb behaald voor mijn land. We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt in de kwalificatie, maar in de race stonden we er. Het was fantastisch om zo dicht bij John (Martin) en Antonio (Pizzonia) te racen in de Super Finale en ik heb veel respect voor deze jongens. We € 100,000 in onze zak en dat betekent dat we morgen een groot feest hebben wanneer we terug zijn in Engeland!”
Yelmer Buurman (Nederland – PSV Eindhoven) eindigde derde nadat hij Martin passeerde in de laatste ronde. “Het is fantastisch om voor je eigen land te mogen rijden en op het podium te eindigen na de Super Finale en ook nog de eerste race te winnen. Het was erg fijn om de eerste race te winnen, komend vanaf de achtste plek. Het team heeft vannacht erg hard gewerkt om alle problemen die de auto zaterdag had op te lossen. We hadden vandaag wat schade na de crash met Robert (Doornbos) in de eerste race en we hadden niet veel tijd om het te maken, dus dat was best lastig. Ik had een slechte start in de finale, maar gelukkig heb ik nog wat plekjes kunnen veroveren en eindigde ik op het podium.”

Robert Doornbos (Nederland) viel uit in de eerste race doordat zijn auto in aanraking kwam met die van Buurman. Met nog twee minuten te gaan in de eerste race wilde Buurman aan de buitenkant Doornbos passeren en maakten de twee Nederlanders contact. Hierdoor raakte de auto van Doornbos zo beschadigd dat hij niet meer gemaakt kon worden door zijn team voor de tweede race, deze race startte 20 minuten later. Robin Webb over deze nieuwe opzet van het programma, “We wilden graag dit jaar nog meer spanning en emotie in de race terug zien en hebben er daarom voor gekozen de drie races op zondag sneller achter elkaar te laten starten.”
Het prijzengeld van dit weekend gaat naar de eerste zes teams. De eerste drie teams hebben het geld als volgt verdeeld. Craig Dolby (Engeland) won € 100.000, Antonio Pizzonia (Brazilië) € 50.000 en Yelmer Buurman (Nederland - PSV Eindhoven) mag € 40.000 mee naar huis nemen.
De tweede ronde van de Superleague Formula Nations Cup wordt op 16 en 17 juli gereden op het circuit van Zolder in België.

Superleague Formula press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 06 juni 2011 om 08:00


Andere publicaties op Racingworld.be...