Verslag na 21 uur: De strijd blijft open zowel voor de overwinning als voor de zege in GT-Pro

Audi Sport Team Joest - Audi R18 TDiAudi Sport Team Joest - Audi R18 TDi
Met nog drie uren te gaan, is het onmogelijk om te zeggen wie de overwinning gaat binnenhalen in de 79e 24 Heures du Mans. De Audi leidt nog altijd, maar de Peugeot meute ligt op de loer, wachtend op het minste foutje van de Duitse troepen. Het is nu tevens beginnen regenen en ook dat kan het wedstrijdverloop nog beïnvloeden. Ook in de GT klasse is de strijd verre van beslist, de AF Corse ferrari #71 en de Corvette #73 wisselen elkaar af aan de kop.
Om 10 uur deze morgen ligt de Audi met Tréluyer nog steeds op kop, met slechts 30 seconden voorsprong op de Peugeot van Pagenaud. De Pescarolo is in strijd met de Oreca Peugeot om de vijfde plaats. Om 10u30 komen de Peugeot’s binnen en Bourdais #9 ligt nu voor Montagny #8 en Wurz #8. Even later zoekt De Crem de pits op met problemen op zijn OAK Pescarolo, maar kan na enkele minuten weer vertrekken.

Bourdais neemt de leiding over van de Audi op het einde van de rechte lijn voor de stands, de Audi volgt nu op 3 seconden! Bourdais geeft de leiding terug af wanneer hij moet pitten. Er vallen enkele regendruppels op het circuit, maar de regen breekt niet door. André Lotterer neemt over van Benoît Tréluyer op de leidende auto. Er is nog steeds een hevige strijd aan de gang voor de vijfde plaats tussen de Pescarolo en de Oreca Peugeot, deze laatste neemt de vijfde plaats als de Pescarolo binnen komt om te tanken. Bij Corvette kan men terug lachen, de #73 neemt de leiding in de GT klasse over van de Ferrari #71. De Signatech Oreca krijgt een klapband en zet zich aan de kant. Mailleux stapt uit bekijkt de schade en stapt terug in en rijdt naar de pits.

Op de middag begint het terug te regenen, nu wat heviger. Terwijl Vilander de Ferrari terug voorbij de Corvette wringt en de klasseleiding neemt gaan verschillende wagens in de fout op het gladde wegdek. Maxime Martin slipt met de Aston vlak voor de rechte lijn, maar kan zijn weg vervolgen. Duval gaat er erger af in Arnage en brengt de Oreca Peugeot terug naar de pits met heel wat blijkschade. Ook de leiders in LMP2 gaan van de baan en de Greaves Zytek blijft steken in een zandbak. De gaat de Pescarolo hard van de baan en de wagen is totaal vernield.
Met nu minder dan 3 uren te gaan hebben we Audi voor 4 Peugeot's.

Foto: Audi Motorsport


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H du Mans op zondag 12 juni 2011 om 13:45


Andere publicaties op Racingworld.be...