12H of Spa: Voorbeschouwing Prospeed Competition

De derde afspraak van het Belcar Endurance Championship is meteen de eerste van het kampioenschap op het circuit van Francorchamps. De omloop in de Ardennen is nog steeds een uitdaging, ook voor Marc Goossens en Maxime Soulet, het team in de kleuren van CPL Trans – RoundUp. Zij verdedigen hun eerste plaats in het kampioenschap in de Porsche 911 GT3-R
van ProSpeed Competition. De concurrentie is evenwel klaar en ook heel wat bijkomende teams, die de 24 Uur van Spa komen voorbereiden, zullen de strijd om de zege met de Luikse Porsche aangaan.
In de aanloop naar de 12 uur van Spa BTCS kondigt zich een zeer open Belcar race aan , want heel wat bijkomende snelle buitenlandse teams gebruiken de wedstrijd op Spa als aanloop naar de 24 uur van Spa later deze zomer. Onder hen onder meer Vita4one en “Faster Racing by DB Motorsport”. Dat laatste team is één van de vaste concurrenten van ProSpeed Competition in het FIA GT3 European Championship. We zullen evenwel de technische controle moeten afwachten om de juiste verdeling van de teams in de diverse klassen te kennen.

De sportieve visie: Rudi Penders (Team Principal)
“We zijn blij met de bijkomende buitenlandse concurrentie die de 24 uur van Spa komen voorbereiden. Zij geven het Belcar Endurance Championship een bijkomend cachet. We moeten echter de technische controle afwachten om te zien in welke klasse ze rijden. Indien de teams niet opteren voor de technische configuratie ‘Belcar’, maar wel voor de configuratie ‘24h – Blancpain’ dan rijden ze als echte ‘Guest’ en scoren ze dus geen punten.”

De technische visie: Marc Goossens (rijder)
“De wendbaarheid van de Porsche 911 GT3-R komt in Zolder veel meer tot zijn recht dan in Spa waar er heel wat hele snelle stukken zijn. We willen dit weekend weer een maximaal aantal punten scoren en dat kan met een homogeen duo zoals dat van Maxime en mezelf. Bovendien blijft de Porsche 911 één van de beste wagens die je kan besturen!”

De visie van de rijder: Maxime Soulet
“Ik sluit me bij Marc aan, want elke rijder kijkt naar een race in Spa uit aan het stuur van een Porsche. We zijn zeer sereen en weten wat onze mogelijkheden zijn. De druk ligt bij de tegenstand. We hebben een buffer op de tegenstand na twee wedstrijden en zullen trachten op ons elan verder te gaan.”

De dubbele Europese kampioen, ProSpeed Competition behaalde de pilotentitel FIA GT2 in 2009 en de teamtitel FIA GT3 in 2010. Het team werd tot ‘Team of the Year’ verkozen door de Royal Automobile Club of Belgium. Het programma van ProSpeed Competition 2011: Le Mans Series, FIA GT3 European Championship, 24 Uur van Spa en Belcar Endurance Championship.

Prospeed press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op donderdag 16 juni 2011 om 12:41


Andere publicaties op Racingworld.be...