12H of Spa: Voorbeschouwing WRT

Voor de derde afspraak van het Belcar Endurance Championship 2011 trekken de teams richting Francorchamps voor een wedstrijd over 3 uren zaterdagochtend, in het kader van de 12 Uren van Spa. Op een omloop die de Audi R8 LMS beter moet liggen, hopen de duo’s Bert Longin/Xavier Maassen en Enzo Ide/François Verbist het Belgian Audi Club Team WRT een overwinning te schenken en een belangrijke slag te slaan met het oog op het kampioenschap.
"Onze doelstelling? Heel simpel: winnen !". Xavier Maassen, samen met zijn maatje Bert Longin tweede in de tussenstand, draait alvast niet rond de pot wat betreft de ambities voor het derde treffen van het seizoen. "Als we willen blijven meespelen voor het kampioenschap dan moeten we in Spa veel punten pakken. Gelukkig moet onze Audi R8 LMS in de Ardennen in staat geacht worden om minstens even sterk voor de dag te komen dan de Porsche en Mercedes. Persoonlijk ben ik een grote fan van Francorchamps en ik heb er dan ook al mooie successen behaald. In 2010 realiseerde ik er de pole positie en won ik er de kwalificatierace in de Belgische manche van het Wereldkampioenschap GT1. Een week na de 24 Uren van Le Mans zit ik alvast in het goede ritme en hoop ik de ontgoocheling van vorig weekend weg te kunnen spoelen.”

“Willen we de titel pakken, dan moeten we races winnen”, bevestigt ook Bert Longin. “Ik beschouw Spa een beetje als onze achtertuin en net zoals het hele team ben ook ik supergemotiveerd. Ik kan je verzekeren dat we ons volledig zullen geven!"

Dat de ambities bij de Audi R8 LMS #32 hoog liggen, mag dus duidelijk zijn, maar dit geldt zeker ook voor de rijders van de #1. “Eerlijk gezegd, zie ik het goed zitten”, stelt François Verbist. “Voor de start van het seizoen zijn we hier twee dagen komen testen en toen verliep alles perfect. Met zijn lange snelle bochten ligt Spa de Audi R8 LMS beter dan Zolder. Dus dit weekend moeten we punten pakken. Sommigen beweren dat we grillig weer mogen verwachten en ik geef toe dat mij dat best goed zou uitkomen. Na meer dan een maand niet achter het stuur te hebben gezeten, begin ik behoorlijk ongeduldig te worden!"

Door een ongelukkige eerste wedstrijd vinden we François en diens ploegmaat Enzo Ide slechts op een negende plaats in de voorlopige tussenstand. “We hopen uiteraard nu zaterdag al een stuk van onze achterstand goed te maken”, blikt ook Enzo vooruit. “François en ikzelf zijn 100% gemotiveerd. Wat mezelf betreft, denk ik dat de twee FIA GT3-meetings waaraan ik deelnam, me de kans hebben geboden de Audi R8 LMS nog beter te leren kennen. Ik denk dan ook dat ik er sinds de laatste race in Zolder nog op ben vooruitgegaan en ik hoop dit ook te kunnen bewijzen!"

Binnen het Belgian Audi Club Team WRT zit iedereen alvast op dezelfde golflengte en dat geldt dus ook voor Teammanager Vincent Vosse. “We realiseren ons maar al te goed dat indien we het kampioenschap willen winnen, we nu races moeten beginnen winnen”, aldus Vincent. “Iedereen binnen de ploeg weet dat dit een belangrijk weekend wordt en ik voel de motivatie van mijn jongens. Het wordt een speciale wedstrijd met o.a. ook de aanwezigheid van enkele prestigieuze teams die de 24 Uren van Spa komen voorbereiden. Zo zakt Vita4one met twee Ferrari’s F458 Italia af naar Francorchamps. Maar er zullen ook BMW’s Z4 bij zijn en een extra Mercedes SLS... Zij kunnen een rol van betekenis spelen en punten pakken voor het kampioenschap. Aan ons om beter te doen dan hen en te profiteren van hun aanwezigheid. Wij zijn in ieder geval klaar en ongeduldig!"

Vrijdag zal de kwalificatiesessie, die om 17.00u start, al een beter idee geven van de machtsverhoudingen. Zaterdag om 9u40 staat dan het echte werk op het programma met een race over 3 uren, een race die zich als bijzonder boeiend aankondigt.

WRT press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op donderdag 16 juni 2011 om 12:35


Andere publicaties op Racingworld.be...