12H of Spa: Prospeed Porsche ook in Spa te slim en te sterk voor concurrentie !

 Prospeed Competition - Porsche GT3-R Prospeed Competition - Porsche GT3-R
Na een zeer sterke inbreng van de Faster Racing by DB Motorsport BMW’s, rijden Marc Goossens en Maxime Soulet naar hun tweede zege van het seizoen.Mede door de twee juiste tactische keuze's van het op slicks te wagen, en pech van de concurentie, kon het Prospeed team zich aan een tweede overwinning optrekken. De 'Round Up' Porsche voert na drie wedstrijden de ondertussen laatste jaargang van het Belcar kampioenschap aan.
Het was nog vroeg in de ochtend wanneer de 29 wagens aan de start verschenen. Na de mooie pole van gisteren, verliep het vandaag iets minder vlot voor KRK. Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor de KRK Mercedes #4, beide piloten reden een sterke stint, maar een fout bij het tanken zorgt ervoor dat Koen Wauters de bolide in Blanchimont aan kant moet zetten. Maar ook Longin en Maassen kennen de nodige problemen in de WRT Audi. Zij kunnen de drie uur niet volmaken en moeten noodgedwongen opgeven. Bij de pilotenwissel neemt Maassen plaats achter het stuur van de R8 LMS om vast te stellen dat de 'paddle shift' het niet meer doet! De zusterwagen van Ide/Verbist pakt de vijfde plaats. De Lamborghini Gallardo (DVB Racing) van DeLaet/Lagrange moet dan weer afrekenen met een brand tijdens een pitstop.

Het optreden van de Nederlandse BMW's Z4 is niet onopgemerkt gebleven. Jeroen de Boer verloor in extremis nog de leiding omdat ze de wedstrijd moesten afwerken op een oud setje regenbanden. Met een tweede en derde plaats zijn ze bij Faster Racing by DB Motorsport klaar voor de race rond de klok. Maar ook bij Vita4one kunnen ze met de vierde plaats van Verdonck, Kechele en Bartels in de 458 Italia van een geslaagde 'generale' spreken.

Opvallend was ook de prestatie van de Dodge Viper in de GT Open klasse. Hun strategische keuze om op slicks te starten bezorgde hen op een bepaald moment de derde plek. Een uiteindelijk negende plaats algemeen en de zege in hun klasse is voor het DVB Racing Team een mooi resultaat.

Uitslag:

1. Goossens/Soulet - Porsche 997 GT3 R
2. De Boer/Knap - BMW Z4 GT3
3. Catsberg/Colen - BMW Z4 GT3
4. Bartels/Verdonck/Kechele - Ferrari 458 Italia
5. Ide/Verbist - Audi R8 LMS
6. Hezemans/Ritskes - Mercedes SLS AMG
7. Machiels/Hommerson - Ferrari 458 Italia
8. Verbergt/Van Hooydonck - Aston Martin DBR9 GT3



Foto: Marnik Mouchaers


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar
op zaterdag 18 juni 2011 om 14:10


Andere publicaties op Racingworld.be...