Ickx en Joest geëerd door ACO

Op de vooravond van de 72ste editie van de 24U van Le Mans, heeft de ACO twee legendes van deze wedstrijd in de kijker gezet. Jacky Ickx en Reinhold Joest mochten uit handen van ACO voorzitter Plassart de decoratie "Spirit of Le Mans" ontvangen, een onderscheiding die voorheen enkel aan Paul Frère en Norbert Singer werd uitgereikt.

« Le Mans maakt deel uit van mijn leven », zegt zesvoudig winnaar (en daarmee nog steeds recordhouder) Jacky Ickx. «Wanneer ik denk aan Paul Frère en Norbert Singer, dan besef ik pas welke waarde deze onderscheiding heeft. Paul is een vriend van onze familie, en als ik zie hoe gedreven hij nog is op 87-jarige leeftijd, dan kan ik niet anders dan blij zijn dat ik hem mag vergezellen in deze toch wel zeer selecte groep ».

Jacky Ickx had ook nog lovende woorden voor de organisatoren, ACO: « Ik heb veel respect voor de leden van ACO, die er telkenjare voor zorgen dat deze wedstrijd nog steeds een enorme uitstraling toont. De 24 Uren van Le Mans zijn legendarisch, en dat hebben we aan de ACO te danken.»

De tweede gelukkige van de avond was Reinhold Joest, wiens team zeven keer met de overwinning ging lopen in de Sarthe. Joest haalde nog eens een stukje geschiedenis boven water :« Ik herinner me zeer levendig mijn eerste bezoek aan Le Mans, in 1969. Het was een zeer speciale en harde wedstrijd voor ons team, daar er 's nachts een dik mistgordijn boven de omloop hing. De strijd tussen Jacky Ickx en Hans Herman was schitterend om te volgen. Jacky behaalde toen zijn eerste van zes overwinningen. In 1969 was dat met een Ford GT 40.»


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in Internationaal op zaterdag 12 juni 2004 om 06:33


Andere publicaties op Racingworld.be...