25H VW Fun Cup: Tweede overwinning van het weekend voor Steveny

Philippe Steveny - KIA Pro_CeedPhilippe Steveny - KIA Pro_Ceed
De BTCS-tweede wedstrijd van het weekend, de eerste van twee sprintwedstrijden, is uitgedraaid op een thriller van formaat. Philippe Steveny vocht aan het stuur van zijn KIA terug vanuit een verloren positie om uiteindelijk oververdiend als eerste over de finishlijn te passeren en zo zijn vierde overwinning van het seizoen realiseren. Door deze overwinning nemen Steveny/de Radigues overigens de leiding in het kampioenschap over van Bouvy/Kelders.
Vincent Radermecker mist zijn start compleet en de polesitter valt terug tot plaats vijf. De Twee Delahaye Renault's van Fred Bouvy en Edouard Mondron weten de misser van Rader perfect te benutten en schieten meteen naar de kop van de wedstrijd. Bouvy kan aanvankelijk de eerste plaats nog behouden, maar bij het aanremmen van Les Combes snoept teamgenoot Mondron hem die koppositie af. Aan het einde van de eerste ronde is de Volvo reeds terug opgeklommen tot de derde plaats, maar de Zweedse Silhouette moet die positie al gauw overlaten aan Steveny en vervolgens zelfs de rol met de koplopers lossen, waarna de wagen opgeeft met problemen aan de achterkant, vermoedelijk aan de ophanging.

Vooraan in de wedstrijd ontspint zich een mooi duel tussen de twee Renaults, met de Kia als scherprechter. Deze laatste vervult die rol met glans en weet net voor halfweg de wedstrijd in Les Combes de leiding over te nemen van Mondron. Mondron probeert bij het aanremmen van de busstop zijn positie echter terug te winnen en tikt de Kia in de rondte. Door dit manoeuvre worden de kansen van Steveny op een tweede overwinning dit weekend gevoelig gehypothykeerd. Steveny komt aan het einde van de ronde over de meet met een vijftal seconden achterstand, maar geeft echter niet op. Hij kan, mede dankzij enkele snelle ronden, nog wat dichterbij kruipen en met nog vijf minuten op de klokken, bevindt de rijder zich zowaar onder de achtervleugel van de Mégane van Mondron! De drie koplopers duiken samen La Source in, waarbij Mondron de leiding overneemt, voor Steveny en Bouvy. Steveny weet zich echter later in de ronde nog voorbij de Renault van Mondron te worstelen en brengt zo voor de tweede keer dit weekend een welverdiende overwinning naar het KIA kamp.

De derde wagen van het Delahaye Racing team eindigt net naast het podium, terwijl de Jaguar geen rol van betekenis kon spelen. De vijfde plaats gaat naar de Helary Racing "RaceCar", voor de BMW M3 van Erik Qvick, tevens eerste in de T3 klasse. In deze laatste klasse was het nochtans Wauters die de beste start nam, voor de Mazda, met aan het stuur Joel Schuybroek. Beide heren zaten gedurende de hele wedstrijd onder elkaars achtervleugel en de beide bolides bleken nogmaals zeer aan elkaar gewaagd, maar een incident sloeg beide wagens ver terug in het algemene klassement. In S2 ging de overwinning naar Olivier Gomez.

Foto: Martijn Wouters


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in BTCS
op zaterdag 09 juli 2011 om 12:07


Andere publicaties op Racingworld.be...